animalukr.ru

Плямистий олень

Відео: пантача плямистий олень Вогник

плямистий оленьМешкає в Південно-Східній Азії і на Далекому сході Росії. Довжина тіла 160 - 180см, висота в холці 90 - 110 см, а вага 75 - 130 кг. Ноги високі, стрункі, хвіст короткий. У нього гарні карі очі, вуха загострені. Волосяний покрив короткий, на дотик жорсткий. Влітку він рудого окрасу з білими плямками, взимку шерстка сіро-бурого кольору. Шия і живіт жовто-білого кольору. По хребту спини тягнеться темна смуга, у самців росте невелика грива.

Рогу тонкий, з чотирма відгалуженнями, ростуть тільки у самців. Їх довжина може досягати 90см, а вага становить близько 1,5 кг. Щороку в середині весни, тварина скидає роги. У плямистих оленів добре розвинені органи чуття.

Олені непогано плавають, можуть долати пристойні відстані. Живуть групами або поодинці. Воліють нетемние лісу з галявинами, де росте висока трава. Активність проявляють вранці і ввечері. Харчуються багатою рослинною їжею. Вживають плоди і ягоди, гриби і жолуді, листя дерев і чагарників. Взимку доводиться туго, з під снігу вони викопують осінні дари лісу, гризти кору і молоді пагони дерев. Намагаються уникати глибоких снігових покриттів (до 40см) - менше шансів знайти їжу, та й багато сил витрачається на пересування, а значить, втрачається дорогоцінний енергія. На жаль, за зиму гине багато тварин, особливо молодих оленят. Так само у них чимало ворогів: вовки, леопарди, єнотовидні собаки, тигри. Безмірна полювання людини на оленів теж знизила кількість цих красенів.

Потомство приносять один раз в 2-3 року. Гон починається в жовтні. Самці стають агресивними, зганяють самок в гарем (до 4 олені). Доводиться брати участь у лицарських турнірах, щоб поборотися за самок. А іноді досить загрозливих пирханням і вигуків. Вагітність триватиме 7,5 місяців. Народжується одне оленятко, і дуже рідко новонароджених може бути двоє. Мама, як і належить, облизує свого сина, тим самим обмінюючись інформацією. Один одного вони будуть дізнаватися за запахом. Перші дні свого життя малюк тихенько лежить у високій траві, мама недалеко від нього пасеться. Вона підходить до нього погодувати молоком кілька разів на день, але він весь час в полі її зір. У десятиденний віці дитинча готовий слідувати за мамою і щипати траву. Молоком матері він буде харчуватися 4-5 місяців, а жити поруч з мамою до року.




В дикій природі плямистий олень живе 10 - 14 років.





клас - ссавці

Відео: Плямистий олень і оленятко (Cervus nippon)

Загін - Парнокопитні

Сімейство - Оленева

Рід - Справжні олені

Вид - Плямистий олень


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Плямистий олень