animalukr.ru

Беломордий олень - рідко зустрічається тварина

Зміст статті

Беломордий олень - найбільш рідкісний і маловідомий вид. Цей олень має настільки своєрідні особливості будови, що його відносять до готельного підроду.

Назвали породу в честь російського мандрівника Пржевальського, який відкрив беломордий оленів.

Беломордий олень (Przewalskium albirostris).
Беломордий олень (Przewalskium albirostris).

Особливості зовнішнього вигляду беломордого оленя

Ці олені мають середні розміри: довжина тіла складає близько 190-200 сантиметрів, висота доходить до 120-130 сантиметрів, а маса досягає приблизно 140 кілограмів.




Беломордие олені мають довгі ноги. Морда широка, вуха великі, але при цьому дуже вузькі. А хвіст, навпаки, короткий, в довжину він становить всього 12-13 сантиметрів. Копита широкі і короткі, вони більше нагадують копита гірських козлів, ніж оленів. Рогу в самців сильно уплощенной форми, великі, як правило, вони мають 5 відростків. Вони сильно відхилені назад і не формують крону.

Забарвлення хутра у беломордого оленя білувато-коричневий, а підборіддя, ніс і губи білого кольору.

Беломордие олені - досить вправні лазателі. Вони живуть в групах, які часто включають або тільки самців, або тільки дорослих самок з молодняком.
Беломордие олені - досить вправні лазателі. Вони живуть в групах, які часто включають або тільки самців, або тільки дорослих самок з молодняком.



Підшерстя немає. «Дзеркало» велике, воно заходить за круп. Хвіст і «дзеркало» світло-рудого кольору. На спині у самців волосся росте задом наперед, і з них виходить своєрідне сідло.

Поширення беломордий оленів

Беломордие олені живуть в Північному і Східному Тибеті, на Південно-Кукунорском хребті і горах Наньшаня. Ці олені облюбували безлісні високогір`я, які знаходяться на висоті близько 3,5-5 тисяч метрів і де ростуть чагарники.

Роги і м`ясо беломордий оленів використовуються в китайській медицині, внаслідок чого ці тварини є об`єктом полювання.
Роги і м`ясо беломордий оленів використовуються в китайській медицині, внаслідок чого ці тварини є об`єктом полювання.

Відомості про спосіб життя беломордий оленів

Пасуться олені поодинці, парами і невеликими групами, в яких може бути до 20-ти голів. У деяких ділянках ареалу беломордие олені роблять вертикальні кочівлі. Малюки, не покидають матерів, поки у них не з`явиться новий приплід.

У європейських і американських зоопарках беломордие олені ніколи не жили. Сьогодні цих оленів охороняє держава, оскільки вони дуже рідкісні і знаходяться на межі зникнення.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Беломордий олень - рідко зустрічається тварина