animalukr.ru

Чубатий олень (лат. Elaphodus cephalophus)

Чубатий олень (лат. Elaphodus cephalophus) - єдиний вид роду чубатих оленів (Elaphodus) з підродини мунтжакових.





Довжина тіла з головою у цього роду оленів складає від 110 до 160 сантиметрів, до цього слід додати довжину хвоста (від 7 до 15 сантиметрів). Висота в плечах - від 50 до 70 сантиметрів. Вага дорослої тварини варіюється від 17 до 50 кілограмів.




Шерсть буває від темно-коричневої до темно-сірої- губи, кінчики вух, нижня, зворотна частина хвоста і іноді область навколо очей білого кольору. На голові у тварин чорно-коричневий чубчик висотою до 17 сантиметрів.




Рогу в самців короткі, без розгалужень, часто непомітні з-під чубчика. Крім цього, самці мають виступаючі з рота довгі різці.





Чубаті олені живуть на півдні Китаю - від Тибету до провінцій Фуцзянь і Чженцзянь на півночі, і до північної Бірми на півдні. Звична для них субота - лісові масиви на висотах до 4500 метрів.




У Китаї оціночно налічується до 500 тисяч чубатих оленів.




Як і мунтжаки, чубаті олені активні в основному в сутінки, ввечері і вранці. За своїм образом життя вони одинаки. При спілкуванні з іншими оленями використовується гавкаючий «говір».




У разі небезпеки тварини втікають, задерши білий хвіст - як своєрідний знак оповіщення для інших. Олені харчуються рослинністю, від листя і трави до плодів.




Вагітність триває близько 7 місяців. Малюк народжується зазвичай пізньою весною або влітку.




Як правило, самка приносить 1 дитинчати, близнюки народжуються рідко.



У молодих тварин уздовж хребта тягнеться смуга білих плям, в іншому вони виглядають як дорослі звірі. Статева зрілість настає у віці 18 місяців.



Чубатий олень (лат. Elaphodus cephalophus)Самець чубатого оленя


Чубатий олень (лат. Elaphodus cephalophus)Самка чубатого оленя


Чубатий олень (лат. Elaphodus cephalophus)


Чубатий олень (лат. Elaphodus cephalophus)
Чубатий олень (лат. Elaphodus cephalophus)




наукова класифікація

царство: Тварини
клас: Ссавці



загін: Парнокопитні
пІДЗАГІН: Жуйні
сімейство: Оленева
підродина: Мунтжаковие
рід: Чубатий олені
вид: Чубатий олень (Elaphodus cephalophus)
Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Чубатий олень (лат. Elaphodus cephalophus)