animalukr.ru

Водяний олень

Відео: TOP 10 найнеймовірніших ТВАРИН У СВІТІ # 2 // THE MOST AMAZING ANIMALS

тварина водяний оленьЦей невеликий представник загону парнокопитних мешкає в Китаї і Кореї, а також на східному узбережжі Азії на островах. Тварина вибирає важкопрохідні місця біля водойм (болота, озера, річки), порослі рясно очеретом і очеретом. Довжина тіла 75 - 100см, висота в холці близько 50см, вага 9 - 15кг. Хвіст короткий, близько 8 см в довжину. Забарвлення короткої шерсті коричневий, шия і живіт світліше. Шерсть жорсткувата на дотик, влітку зовсім коротка, взимку вона стає м`якше і пухнасті, але підшерсток рідкісний. Очі великі, темні, вуха на голові здаються великими. Ноги високі і тонкі. Ікла, що стирчать з рота, ростуть на верхній щелепі, і можуть досягати в довжину 6 - 8 см. Це його єдина зброя і захист. Така прикраса належить самцям. Рогов у оленя немає.

водяний олень веде одиночний спосіб життя. У кожної особини своя територія, яку вони мітять рідиною, яку вироблено між пальцями на копитах. Самці взагалі не терплять вторгнень і при потребі пускають в хід свої ікла. Активний вночі, вдень ховається в заростях і відпочиває. Він полохливий і обережний, завжди на чеку. Дуже добре вміє плавати і часто рятується в воді від хижаків. Також при нестачі їжі, перепливає на інші ділянки суші. Харчується олень рослинною їжею і навіть забігає на поля культурних посівів. Поїдає соковиту траву, пагони чагарників і молоде листя, осоку і очерет. Між собою вони перемовляються звуками, схожими на гавкіт.

У грудні починається шлюбний період. Самці жорстоко б`ються, пускаючи в хід свої ікла і завдаючи серйозні рани один одному. Поєдинок супроводжується гучними деренчливими звуками. Самка сама кличе самця до себе. На деякий час створюється пара. Вагітність триватиме 6 місяців. Самка приносить потомство один раз на рік, зате яке велике. Народжується 2 - 6 оленяти! Вони лежать, зачаївшись в густих заростях під охороною і опікою мами. Харчуючись материнським молоком, вони швидко ростуть. Вже через 7 - 10 днів вони готові слідувати за мамою. Дорослими оленята стають у віці 1 - 1,5 року і готові продовжити рід.




У дикій природі водяний олень живе 10 - 12 років.

Відео: Величезний надувний олень лопнув


клас - ссавці

Загін - Парнокопитні

Сімейство - Оленева

Відео: К. Гоцці. Білий Олень (діафільм) - чит. А. Водяний

Рід - Водяні олені

Вид - Водяний олень


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Водяний олень