animalukr.ru

Водяний олень: фото тваринного

Те, що ви бачите на зображенні - це не картинка, оброблена фотошопом, а реальний вигляд водяного оленя, який є представником сімейства оленевих. Латинське його назва - Hydropotes inermis.

Цей олень унікальний тим, що у нього немає звичайного атрибута всіх оленів, а саме рогів, через що він був виділений в особливу групу безрогих оленів.

Але зате натомість рогів у водяного оленя є два величезних ікла, за допомогою яких ці тварини можуть оборонятися від ворогів, а також під час шлюбного періоду відсівати небажаних конкурентів.

Водяний олень (Hydropotes inermis).
Водяний олень (Hydropotes inermis).

Природним місцем існування водяних оленів є вологі території східно-центральних областей Китаю, розташовані в дельті річки Янцзи на берегах річок і озер і, крім того, на Корейському півострові. Найчастіше можна спостерігати, як водяні олені пасуться в заростях високої очерету і на зелених передгір`ях, або під час їх відпочинку на м`якому грунті поораних і засіяних полів.




Водяні олені відмінно плавають, що дає їм можливість в разі потреби зміни обстановки або при пошуках нових пасовищ пропливати відстань в декілька кілометрів, мігруючи між прибережними островами.

Водяний олень відноситься до безрогим оленям.
Водяний олень відноситься до безрогим оленям.

Незважаючи на свої значні ікла, ці тварини, зовні чимось нагадують косуль, харчуються виключно рослинною їжею, але вибирають її більш вибагливо, ніж інші їхні родичі. Вони люблять час від часу здійснювати вилазки на оброблювані поля, де із задоволенням ласують урожаєм. Найбільше водяні олені люблять соковиту зелену траву, молоді ніжні паростки осоки, а також молоде листя чагарників.

Самка з малюком.
Самка з малюком.



Довгі вигнуті ікла - це головна визначна пам`ятка водяного оленя. У дорослого самця їх довжина може становити від 5,5 до 8 сантиметрів. Ікла водяних оленів рухливі, ними керують лицьові м`язи. Ікла дорослого самця можна порівняти зі складаним ножем: коли самець їсть, його ікла прибираються назад, а якщо він збирається з кимось з`ясувати стосунки, або відчує небезпеку, - вони висуваються вперед, перетворюючись в досить грізна зброя.

Шиї і голови самців водяного оленя покриті багатьма шрамами, отриманими від своїх суперників під час шлюбного періоду. Перед лицем небезпеки олень щільно стискає щелепи, опускаючи при цьому нижню губу, що створює грізний оскал, здатний налякати його супротивника. Саме цей оскал і дав водяному оленя ще одна назва - «олень-вампір».

За оскал з іклами олень отримав прізвисько - вампір.
За оскал з іклами олень отримав прізвисько - вампір.

Водяні олені ведуть одиночний спосіб життя, про існування своїх родичів вони згадують лише з початком шлюбного періоду. Самці мітять територію за допомогою особливих залоз, що виділяють рідину, які розташовані між їх пальцями. Свою територію вони охороняють дуже ревно, і будь-якого непроханого гостя буде непереливки, якщо він надумає робити замах на місце проживання водяного оленя.

Водяний олень віддалено нагадує кабаргу.
Водяний олень віддалено нагадує кабаргу.

З метою збереження недоторканності своєї території, водяні олені не тільки виробляють пахучу рідину. Щоб ще більш вірогідно позначити межі своїх володінь, вони общипують траву по периметру своєї ділянки землі. Але і цього їм недостатньо. Для ще більше надійності вони по краях ділянки розкладають гілки молодих дерев, які попередньо мітять своєю слиною.

Спілкуються між собою водяні олені за допомогою варіації звуків, які чимось схожі з собачим гавкотом. Так вони гавкають на інших оленів, часто без видимих причин, а також на людей, забрели в їх володіння. В процесі спарювання ці олені видають своєрідні звуки, що нагадують клацання, які, швидше за все, витягають за допомогою корінних зубів. Самки, які готові до спаровування, залучають самця тихим свистом або звуком, схожим з високим вереском.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Водяний олень: фото тваринного