animalukr.ru

Лебідь-трубач (північноамериканська птах)

Зміст статті

Лебідь-трубач - птах сімейства качиних загону гусеобразних. Гніздиться цей вид в приполярних районах Північної Америки - в основному в Алясці.

Як середовище проживання лебеді-сурмачі вибирають неглибокі чисті водойми, на віддалі від людей.

Лебідь-трубач (Cygnus buccinator).
Лебідь-трубач (Cygnus buccinator).

По закінченню періоду гніздування ці лебеді перелітають в центральні і північно-західні райони США і південні регіони Канади. Також вони зустрічаються в Колорадо, Вашингтоні та Монтані. Ареал їх проживання поширюється на південь до Техасу і Південної Каліфорнії.

Зовнішній вигляд лебедя-трубача

Лебідь-трубач має великі розміри - довжина тіла складає 1,4-1,65 метрів, але деякі самці доростають до 1,8 метра.

Цей вид лебедів проживає в Північній Америці.
Цей вид лебедів проживає в Північній Америці.



Вага дорослих особин варіюється від 7 до 13,5 кілограм. Самці, в середньому, важать 11,8 кілограм, а самки менше - 9,4 кілограма. Довжина крил у розмаху становить 1,8-2,5 метра. Найбільший офіційно зареєстрований лебідь-трубач мав довжину тіла 1,83 метра, важив 17,2 кілограма, а розмах його крил становив 3,1 метра.

Оперення у дорослих особин - біле. Дзьоб у представників виду клиновидний, великий і повністю чорний, в деяких випадках, біля підстави дзьоб може бути рожевим. Ноги блідо-рожевого кольору, але у деяких лебедів вони сіро-жовті або чорні. Молодняк, який не досяг 1 року життя, має оперення сірого кольору.

Сурмачі - дуже великі птахи.
Сурмачі - дуже великі птахи.

Поведінка і харчування лебедя

Ці лебеді володіють власними територіями, на які не пускають чужинців. У літню пору дорослі особини линяють. Під час линьки птахи втрачають відразу все оперення, тому вони не можуть літати. Самки линяють на місяць раніше, ніж самці.




Харчуються лебеді-сурмачі водною рослинністю - стеблами і листям підводних і надводних рослин. З дна водойм пернаті дістають бульби і коріння. Взимку лебеді цього виду їдять зерна на полях або траву.

Годуються птахи і в денні, і в нічні години. Крім рослинної їжі, в раціон входить риба, ракоподібні і ікра. У цій їжі міститься багато білка, в якому потребують лебеді.

Лебеді-сурмачі харчуються рибою і іншими дрібними водними тваринами.
Лебеді-сурмачі харчуються рибою і іншими дрібними водними тваринами.

Розмноження і тривалість життя

Лебеді-сурмачі створюють пари на все життя. Гніздо зводиться на невеликому острівці або плаваючою рослинності. Одне гніздо птахи можуть використовувати протягом декількох років.

Самка відкладає яйця в квітні-травні. Найчастіше, в ній є 4-6 яєць, але їх може бути і 3 або набагато більше - 12. Яйця в сурмачів великі, вони важать близько 320 грам. Інкубаційний період триває 37 днів. Насиджування, в основному, займається самка.

Пташенята вже на 2-ий день життя можуть плавати. Літати молодняк починає у віці 4-х місяців.

У дикій природі тривалість життя цих красивих птахів становить 25-28 років, а в неволі лебеді-сурмачі доживають до 33-35 років.

Пари трубачів дуже міцні, вони створюються один раз і на все життя.
Пари трубачів дуже міцні, вони створюються один раз і на все життя.

чисельність

На початку минулого століття лебеді-сурмачі були рідкісним видом, оскільки люди практично винищили популяцію. В останні 30 років чисельність виду стала стійко зростати. При цьому темпи зростання регулярно збільшуються.

Послухати голос лебедя-трубача

Але збільшення чисельності лебедів-трубачів перешкоджає збільшення чисельності лебедів-шипунів, так як ці представники сімейства сильно конкурують між собою. Але варто зазначити, що перспективи збільшення популяції є досить високими. Сьогодні в Північній Америці проживає близько 19 тисяч цих пернатих.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Лебідь-трубач (північноамериканська птах)