animalukr.ru

Північний морський слон

Зміст статті

Північний морський слон - ссавець з сімейства справжніх тюленів. Є родичем південного морського слона, але більше за розміром.

Відстань у багато тисяч кілометрів розділяє місця проживання двох споріднених видів. Північний морський слон краще селитися на західному узбережжі Американського континенту від Аляски до Каліфорнії. Зовсім недавно цей вид морських хижаків був на межі зникнення.

Північний морський слон (Mirounga angustirostris).
Північний морський слон (Mirounga angustirostris).



Люди нещадно знищували морських слонів через їх цінного жиру. Чисельність тварин катастрофічно зменшувалася, внаслідок того, що райони поширення виду знаходилися в доступних людині областях. У підсумку, популяція опинилася на межі вимирання і у свій час їх вважали вимерлим видом морських жівотних.Но вченими була виявлена колонія морських слонів на острові Гуадалупе в Тихому океані, що належить Мексиці. 50 років тому були прийняті обмеження і заборони на вилов тварин даного виду і в даний час чисельність їх поступово зростає.

Годування маленьких морських слоників.
Годування маленьких морських слоників.

Зовнішній вигляд морського слона

Тварина має значні розміри. Довжина самця сягає 5-6 метрів, а важить він 2,7-2,9 тонни.




Південні родичі морських слонів коротше на 50 см і вага їх сягає 2,5 тонн. Однак, самки південного морського лева крупніше північних приблизно на 300 кг. Найсильнішим відмінністю северянина від жителя півдня є хобот: у північного морського слона він довший в три рази і становить 30 см.

В іншому два види морських слонів схожі між собою і мають єдиного ворога - косатку. Цей ворог не щадить ні північних, ні південних представників виду, але нападати воліє на молодих або ослаблених хворобою тварин. На запеклих самців полює не наважується.

Північний морський слон - дуже потужне тварина.
Північний морський слон - дуже потужне тварина.

Харчування північного морського слона

Харчуванням морському слону служать молюски та риба. Час від часу цей хижак може нападати на акул, в безлічі мешкають на просторах Тихого океану. Правда, деякі види акул настільки значного розміру, що становлять небезпеку для морських слонів. Тим не менш, акули для них не такі страшні, як головний їхній ворог - косатка. Ця чорно-біла хижачка нападає на морських левів, які знаходяться на березі, недалеко від води. Ластівка викидається на берег і впивається зубами найближчим тварина, а потім, тягне жертву в назад в море.

У сезон розмноження самці заводять цілі гареми.
У сезон розмноження самці заводять цілі гареми.

Розмноження морського слона

Подібно до багатьох видів морських ссавців, самці морських слонів утворюють великі гареми під час періоду лежбищ. У одного самця може бути кілька десятків самок. Молоді самці в такі періоди залишаються не при справах. Набравшись з віком сил і досвіду, молоді тварини чоловічої статі обзаводяться власним гаремом.

Лежбища морських слонів.
Лежбища морських слонів.

Парування відбувається в лютому. Вагітність у самок цього виду триває 11 місяців. У січні наступного року на світ з`являються малюки морських слонів. Після періоду линьки, який проходить в продовження двох місяців, величезні тварини відправляються у відкрите море. Це відбувається в квітні-травні. Плаває хижак чудово і на сушу йому вибиратися немає необхідності.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Північний морський слон