animalukr.ru

Морські леви

Відео: Special troops. SEA LIONS. Details of one operation

Морські леви - представники сімейства вухатих тюленів. У світі існує тільки 5 видів морських левів - північний, південний, новозеландський, австралійський і каліфорнійський. Всі вони досить схожі як між собою, так і з морськими котиками, які є їхніми найближчими родичами.

Новозеландський морський лев (Phocarctos hookeri).

Як і всі ластоногие морські леви мають обтічне тіло, невелику голову і сплощені ластовідние кінцівки. Але є і деякі відмінності. Тіло цих тварин щодо стрункіше і гнучке, ніж у інших видів тюленів. Шия також щодо довга і дуже гнучка, лапи дуже рухливі і пересуваються морські леви навіть на суші досить спритно (чого не скажеш про інших тюленях). У воді ж вони показують справжні чудеса акробатики. Череп у цих тварин має добре виражений мозковий відділ, очі великі, трохи опуклі. На морді морських левів можна бачити товсті вібриси (їх часто називають вусами). В цілому морські леви найбільш рухливі і інтелектуальні з усіх ластоногих. Шерсть цих тварин також відрізняється за якістю від хутра інших тюленів, вона коротка і менш густа. На шиї самців шерсть довша і утворює своєрідну коротку гриву, за що вони і отримали свою назву. Хутро морських левів не цінується так як хутро морських котиків. Забарвлення цих тварин темно-бура, часто майже чорна. Довжина тіла може доходити до 2 м, а вага великих самців до 300 кг. Самки набагато дрібніше, їх маса всього 90 кг.

Самка морського лева.

Відео: Морські леви

Морські леви - мешканці Південної півкулі. Їх можна зустріти на берегах Південної Америки, Австралії, Нової Зеландії та тільки каліфорнійський морський лев просунувся на північ до субтропічного пояса. Всі види морських левів селяться на відкритих узбережжях морів і океанів, причому зустрічаються як на кам`янистих, так і на піщаних пляжах і навіть в заростях трави. Завдяки кмітливості і загальної рухливості ці тварини освоїли навіть культурні ландшафти.

Відео: Морські леви кричать людським голосом




Каліфорнійські морські леви (Zalophus californianus) часто відпочивають на пристанях Сан-Франциско.

Як і всі вухаті тюлені морські леви ведуть стадний спосіб життя, але їх скупчення Не такі численні і скупчені як у морських котиків. Тварини часто виходять у відкритий океан, де можуть проводити цілі дні не виходячи на сушу, тому не рідкість зустріти морського лева на великій відстані від берега. Однак морські леви не здійснюють сезонних міграцій, а кочують в межах 5-25 км від берега. Між собою морські леви спілкуються за допомогою різних звуків, але в їхніх голосах менше реву і гарчання ніж у морських котиків.

Морські леви влаштували лежбище на прибережних каменях.




Харчуються морські леви рибою, молюсками, ракоподібними. Молюсків вони знаходять на дні, пірнаючи для цього на глибину до 90 м, а рибу переслідують з великою спритністю. У воді ці тварини рухаються подібно до птахів, активно гребе передніми кінцівками. Оскільки морські леви живуть в більш теплих водах ніж більшість ластоногих, вони не накопичують великих запасів жиру.

Морський лев зловив рибу-їжака. У разі небезпеки ця риба роздувається і тепер морському леву такий видобуток не по зубах.

Відео: Морські леви Галапагосов

Розмноження відбувається раз на рік, але гон у морських левів проходить спокійніше ніж у морських слонів або котиків. Самці займають на березі постійні ділянки, межі яких охороняються від вторгнення прибульців. Іноді самці вступають один з одним в бійки, але вони ніколи не бувають такими жорстокими як у морських слонів і котиків. Кожен самець збирає навколо себе гарем з 10-12 самок. Неразмножающіеся особини тримаються окремо по краях лежбища. Вагітність самок триває рік. Самки народжують дитинчат в гаремі і тут же спаровуються з самцями знову. Дитинчата морських левів народжуються з золотистим хутром. Перші кілька днів мати тримається з малюком невідлучно, після спарювання з самцем вона починає виходити в море. Годування у морських левів на відміну від інших споріднених видів тривалий, самка годує дитинча молоком 5-7 місяців.

Після першої линьки молодняк збивається в окрему групу. Подальше життя молодих проходить в таких парубоцьких стадах до тих пір, поки тварини не стануть статевозрілими. Самки починають розмножуватися на третьому році життя, а самці через високу конкуренцію обзаводяться гаремами лише до 5-7 років. Живуть морські леви близько 20 років.

У природі на морських левів нападають акули і косатки, деякі тварини гинуть при зіткненні з судами. Цікаво, що природна кмітливість левів використовується ними для захисту від хижаків. Відомий випадок, коли морський лев, зіткнувшись у відкритому морі з косатки, наблизився до яхти. Абсолютно дика тварина всім виглядом демонструвало людям, що потребує допомоги і просило захисту.

Морські леви деякі тварини, які уникли долі масового знищення. Невисока економічна вигода від видобутку морських левів врятувала цих звірів від промислу. У Каліфорнії чисельність цих тварин навіть збільшилася. У той же час деякі підвиди морських левів (Оклендський новозеландський морський лев) потребують захисту через витіснення зі своїх лежбищ людьми.

прослухати голос каліфорнійського морського лева.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Морські леви