animalukr.ru

Північний морський котик

Зміст статті

Північний морський котик є хиже ластоноге ссавець, найближчого родича арктичного морського котика.

Ця тварина відноситься до підродини вухатих тюленів, самки яких, значно менше за розміром, ніж самці.

Північний морський котик (Callorhinus ursinus).
Північний морський котик (Callorhinus ursinus).

Зовнішній вигляд морських котиків і їх розміри

Самка в середньому важить 60-70 кг і виростає завдовжки до 1,4 м. Самці значно більше: вага 200-220 кг, довжина тіла 2,2 метра. Максимальна вага тварини, зазначений фахівцями - 320 кг.

Морський котик має темно-коричневу коротку шерсть. Самки мало відрізняються від самців за кольором. Однак, іноді зустрічаються самки, у яких шкурка світло-сірого кольору. Малюки морського північного котика народжуються з чорним хутром, який після першої линьки набуває сріблясто-сірого відтінку.

Північний морський котик належить до вухатим тюленям.
Північний морський котик належить до вухатим тюленям.

Поведінка і харчування тваринного




Представники виду чудові плавці, здатні пірнати на глибину до 200 метрів. Щільний тепле хутро і товстий шар жиру прекрасно захищають хижака від переохолодження, адже котики половину свого життя проводять в холодних північних водах.

Північний морський котик живе в Тихому океані, в його північних районах. Південні райони, де проходить межа перебування даного виду - від південного краю японських островів до південних прибережних вод Каліфорнійського півострова, а також Берингове і Охотське моря.

Дитинча північного морського котика.
Дитинча північного морського котика.



В даний час налічується 1,1 млн. Цих тварин, половина з яких вважає за краще селитися в східних районах Берингової моря. Приблизно 100 тисяч морських котиків мешкає вюго - західному районі Охотського моря і біля берегів Сахаліну. Курильські острови дали притулок ще 70 тисячам тварин даного виду. Частина, що залишилася популяції живе на північному заході Північної Америки і в прибережній зоні Каліфорнії.

Північні морські котики мають звичку широко мігрувати від місць своїх лежбищ. Після закінчення шлюбного періоду, який триватиме від 3 до 5 місяців, тварини живуть життям одинаків на безкрайніх морських просторах. Вони можуть іноді об`єднуватися в невеликі групи, але в основному, ведуть одиночний спосіб життя. Протягом зими вони годуються в море, на суші НЕ з`являючись взагалі. З настанням весни повертаються на свої традиційні лежбища.

Як і всі тюлені, морські котики люблять влаштовувати лежбища.
Як і всі тюлені, морські котики люблять влаштовувати лежбища.

Їжею морському котику служать риба і молюски. На цих потужних хижаків іноді нападає морський лев, так як ареали проживання тварин збігаються і навіть лежбища їх знаходяться, як правило, поруч. Спільне проживання морських котиків і морських левів можна спостерігати на узбережжі Командорських островів і на Курилах.

розмноження

Самці, після запеклих зіткнень із суперниками, створюють гареми з самок. Молочне вигодовування з`явилися на світ цуценят триває в середньому 3-4 місяці. До серпня малюки підростають і після линьки тварини йдуть в море - починається період нагулу. Щорічно, нагульний період змінює шлюбний, протягом приблизно 20 років в житті цих ссавців. Північні морські котики живуть в природі 20-25 років.

Північні морські котики живуть по 25 років.
Північні морські котики живуть по 25 років.

Вороги північного морського котика

У морських котиків є ворог і страшніше, ніж морський лев. Це - людина, яка споконвіку веде полювання на даний вид. Надзвичайно цінується красивий і довговічний хутро морської тварини. Але на даний момент безконтрольне винищення котиків зупинено.

У солоних морських просторах у представників виду є вороги у вигляді косаток і акул. Ластівка може напасти на морського котика в прибережних водах, атаці акули він піддається у відкритому морі.

Погана екологічна обстановка також грає свою роль в зменшенні популяції виду вухатих тюленів.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Північний морський котик