animalukr.ru

Капській голубок - птах морських просторів

Зміст статті

Капській голубок (також носить назву: капский голуб і капский буревісник) - вид, що відноситься до сімейства буревісникові, проживає в Південній півкулі.

Зустріти цих птахів можна над океанськими просторами Африки, Австралії та Америки.

Капській голубок (Daption capense).
Капській голубок (Daption capense).

Капській голуб має характерний політ, завдяки якому птах добре пізнавана здалеку. Ці пернаті роблять в повітрі кілька енергійних помахів, а потім тривалий час вільно ширяють у повітрі.

Як виглядає капский голубок

Капській голубок також має примітний зовнішній вигляд - груди і живіт у нього білі, а шия і голова чорні.

Переплутати капского голуба з іншими голубами неможливо - у нього характерне забарвлення.
Переплутати капского голуба з іншими голубами неможливо - у нього характерне забарвлення.



Махові крила білого кольору мають чорну окантовку. Хвіст короткий округлої форми з широкою облямівкою чорного кольору. Зверху крила мають чорне оперення, а кожне крило прикрашено двома білими плямами. Верхня частина спини у цих голубів повністю чорна, а нижня всіяна великою кількістю білих плям.

Важить капский голубок в середньому 250-300 грам. Довжина тіла становить близько 39 сантиметрів. Крила в розмаху досягають 85-90 сантиметрів.

Поведінка капского голубка в природі і раціон харчування

Зграя капских буревісників.
Зграя капских буревісників.

Ці пернаті часто літають за морськими суднами. При цьому, вони збираються у великі зграї. Зграї можуть бути таких розмірів, що закривають півнеба. Причина таких польотів полягає в тому, що люди викидають за борт харчові відходи, якими ці голуби харчуються з величезним задоволенням.




Раціон капских голубків складається в основному з ракоподібних, кальмарів і риби. Крім того, вони не гребують падлом. Пернаті відмінно пірнають, але в основному, годуються на поверхні води, а свій творчий хист до занурення виявляють нечасто. Під час годування особини виявляють по відношенню один до одного підвищену агресію. Часом голуби виривають один в одного їжу прямо з дзьоба.

У холодну пору капські голубки відправляються на північ - в Африку, Бразилію, Нову Зеландію і Аргентину. Деякі особини досягають навіть Галапагоських островів.

Прекрасний політ капского голуба над морською гладдю.
Прекрасний політ капского голуба над морською гладдю.

розмноження птиці

Під час шлюбного періоду ці пернаті збираються на берегах Антарктиди. Гніздяться птахи, як на самому материку, так і на субантарктических і антарктичних островах - на острові Кергелен, Кемпбелл, Чатем, Південна Георгія, Окленд і на Антарктичному півострові.

У цей період капські голубки збираються в величезні колонії. Гнізда будують на кам`янистій землі або на скелях, на відстані не далі кілометра від океану. Улюбленим місцем для гнізда є ущелина між камінням або під скелею.

Єдине яйце капского голуба.
Єдине яйце капского голуба.

Яйця капські голубки відкладають в листопаді. У південній півкулі птиці відкладають яйця в кінці весни. У кладці всього 1 яйце. Насиджування займаються обоє батьків, а триває цей процес 45 днів. Ці невеликі птахи захищають своє потомство з великою відвагою.

Молодняк починає літати приблизно на 45-му дні після народження. Статеве дозрівання наступає до 3-х років життя, а перші пари капські голубки утворюють у віці 5-6 років. З цього моменту самки і починають відкладати яйця.

Середня тривалість життя цих пернатих становить 18 років.

Капские голуби - птахи моря.
Капские голуби - птахи моря.

чисельність

Популяція цих пернатих порівняно численна. У 2009 році за середніми оцінками чисельність капских голубків становила 2 мільйони особин. Можна говорити про те, що цього увазі не загрожує зникнення. Але якщо брати в розрахунок величезну територію, на якій мешкає популяція, то її чисельність не можна назвати великою.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Капській голубок - птах морських просторів