animalukr.ru

Чорний голуб - прикраса тихоокеанських островів

Зміст статті

Чорний голуб або японський вихор є окремим видом роду голуби. Дивлячись на фото чорного голуба, не складно зрозуміти, чому його так називали ...

Вид чорний голуб включає в себе 3 підвиди, що відрізняються між собою по забарвленню. Японські вихори облюбували вічнозелені листяні і субтропічні ліси. Ці птахи відносяться до загону Голубоподібні, сімейству - голубиних. Чим відрізняється чорний голуб від інших представників «царства» голубів?

Чорний голуб (Columba janthina).
Чорний голуб (Columba janthina).

Зовнішній вигляд пернатих

Найбільші особини живуть у Східній Азії, вони досягають в довжину 37-40 сантиметрів. Японський голуб має маленьку голову, подовжену шию і хвіст. Тіло вкрите пір`ям чорного кольору.




Голова може мати пурпурно-червоний або чорне забарвлення, все залежить від підвиду. Груди, шия і верхня частина спини має фіолетовий або переливається зелене забарвлення.

Чорний голуб - острівна птах.
Чорний голуб - острівна птах.

Статеві відмінності між самками і самцями відсутні. Молодняк, в порівнянні з дорослими особинами, має більш світле оперення. Лапи у дорослих голубів червоні, а у молодих представників виду більш бліді.

Житла чорних голубів

Чорні голуби - всеїдні тварини.
Чорні голуби - всеїдні тварини.



Ці пернаті живуть на островах Кореї, Китаю і Японії. В Японії чорний голуб облюбував південну частину острова Кюсю, Хонсю і Сікоку. Крім цього пернаті зустрічаються на Рюкю, Іво та Ідзу. А на острові Окінава чорні голуби практично зникли, це пов`язано з активним розвитком у цій місцевості лісогосподарської діяльності.

У Південній Кореї голуби проживають на островах Чеджу і Уллиндо. Також представники цього виду зустрічаються на Тайвані, в китайській провінції Шаньдуне і в Росії.

Спосіб життя і особливості харчування чорного голуба

У природі ці птахи знаходяться на межі зникнення.
У природі ці птахи знаходяться на межі зникнення.

Японські голуби живуть в лісах. Значну частину життя вони проводять на самоті. Політ у цих птахів стрімкий і швидкий, але іноді вони можуть парити або ковзати по повітрю.

Велику частину раціону формує рослинна їжа, але ці пернаті всеїдні, тому іноді вони поїдають равликів і хробаків. Птахи віддають перевагу насінню, але також не відмовляються від горіхів, жолудів, квітів і фруктів. Годуються голуби на землі і в кронах дерев. Ці птахи надають перевагу деревам, розташовані поблизу від ставків і річок.

У період розмноження самка голуба відкладає лише одне єдине яйце.
У період розмноження самка голуба відкладає лише одне єдине яйце.

В екології чорні голуби виконують важливу роль, оскільки харчуються великими кісточковими плодами з місцевих дерев. На сьогоднішній день чисельність чорних голубів різко знизилася, і це пов`язано з тим, що люди ведуть на островах активну сільськогосподарську діяльність, яка призводить до значного скорочення природного місця існування пернатих. На багатьох островах японських вихорів зовсім не залишилося. Сьогодні вид вважається під загрозою зникнення.

Розмноження голубів чорного забарвлення

На період розмноження японські вихори утворюють пари. Гнізда будують між камінням і скелями, а також в дуплах дерев і на гілках. Кладка відбувається в період з лютого по вересень. Самка відкладає одне яйце білого забарвлення. У сезон чорні голуби відкладають тільки одну кладку.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Чорний голуб - прикраса тихоокеанських островів