animalukr.ru

Крапчастий голуб - африканський пернатий «посильний»

Зміст статті

Крапчастий голуб або гвінейський належить сімейству голубині, загону голубеобразниє.

Зовнішні ознаки крапчатого голуба

Крапчастий голуб має довжину тіла 32 -41 см. Хвіст завдовжки 15 см. Вага досягає 250-350 грам. Шия з широким зеленувато - чорним блискучим півкільцем з білими плямами. Голова, лоб - світло-сірого кольору. Потилицю з матовим плямою вино-червоного відтінку. Горло, груди з пір`ям темно - рожевого кольору. Верх синьо-сірий, черево жовтувато-коричневе.

Крапчастий голуб (Columba guinea).
Крапчастий голуб (Columba guinea).

Пір`я, що криють червоного кольору з коричневим відтінком, на них розташовані білі трикутні плями. Верхні хвостові пір`їни сірі з білими облямівками. Дзьоб сірувато - чорний, восковица білого кольору. Райдужка жовта. Шкіра навколо очей помаранчевого або червоного кольору і позбавлена пір`я. Ноги темно - рожеві. Забарвлення оперення самців і самок виглядає однаково.

Молоді краплисті голуби більшою мірою пофарбовані в бурі тони, ніж у дорослі птахи, у них відсутня червона шкіра навколо очей.

Поширення крапчатого голуба

Крапчастий голуб поширений в Африці на південь від Сахари, в Сенегалі, Гвінеї, Камеруні, Чаді, Нігерії, Анголі, Судані, Беніні. Мешкає в лісах Мозамбіку, Бурунді, Ботсвани, Буркіна-Фасо- Камеруна- Центрально-Африканської Республіки.

У крапчатого голуба пір`я, що криють червоно-коричневого кольору з трикутними білими плямами.
У крапчатого голуба пір`я, що криють червоно-коричневого кольору з трикутними білими плямами.

Крапчастий голуб населяє Берег Слонової кістки- Конго- Джібуті- Ерітрею- Ефіопію- Гамбію- Гану, а також Сомалі, Судан, Свазіленд, Зімбабве. Цей вид поширений в Південній Азії, а також завезений на Гавайські острови, Каліфорнію, Австралію.

Житла крапчатого голуба




Крапчастий голуб - широко поширений вид у відкритих місцях проживання. На більш більшої частини свого ареалу селитися лісах, парках, садах, дворах.

Харчування крапчатого голуба

Крапчастий голуб харчується насінням рослин. Їжу збирає на землі. Ягоди і плоди скльовує з кущів і дерев.

Розмноження крапчатого голуба

У крапчастих голубів період розмноження починається в квітні. Але основна маса птахів виводить потомство в липні-жовтні, коли дозріває насіння культурних злаків, які є головним кормом крапчатого голуба.

Територія охороняється обома птахами. Крапчастий голуб гніздиться на деревах, часто в поселеннях, де і годується.




У природі споруджує гніздо на виходах скельних порід, в дуплах, в кроні пальм, в поселеннях людей - часто на вершинах стовпів в критих альтанках і на плоских дахах під глибоким карнизом. Будівельним матеріалом служать трава і сухі гілки. Самка відкладає одне - два білих яйця. Насиджування триває 15 - 16 днів. Пташенята залишають гніздо через 20-25 днів.

Прийом їжі у крапчастих голубів відбувається переважно на землі.
Прийом їжі у крапчастих голубів відбувається переважно на землі.

Зміст крапчастих голубів в неволі

Крапчасті голуби у любителів в Західній Європі не така вже й рідкісна птиця. Цей вид голубиних містити парами. Птахи надзвичайно агресивні і з іншими видами пернатих в одній вольєрі не уживаються.

Політ крапчатого голуба швидкий, ритмічний, руху крил різкі, спостерігати його справжнє задоволення для справжнього поціновувача голубів.

У неволі краплисті голуби розмножуються, якщо партнери вибрані знавцями. Для будівництва гнізда пернатим вихованцям кладуть сухі стебла трав`янистих рослин і невеликі гілки. У вольєрі на стіні зміцнюють полудуплянках, там птиці і в`ють своє гніздо.

Після появи пташенят потрібно стежити, коли молодь стане годуватися самостійно. Тоді молодих голубів відсаджують від батьків, оскільки поведінка дорослих птахів непередбачувано, потомство може загинути.

Період висиджування триває приблизно 15 днів.
Період висиджування триває приблизно 15 днів.

Мабуть, позначається територіальність крапчастих голубів, яка існує в природному середовищі існування. Крапчасті голуби виносять низькі температури. Птахів можна голубів можна утримувати без опалення вольєри. Але не допускати зниження температури повітря нижче 5 градусів.

Крапчасті голуби не виносять вогкості і протягів.

У харчуванні краплисті голуби невибагливі.

Їх можна годувати зерновою сумішшю для всіх голубиних. Урізноманітнюють харчовий раціон арахісом, ягодами, жолудями, арахісом, рубаною зеленню.

Чисельність крапчастих голубів

Глобальна чисельність крапчастих голубів протягом більшої частини свого ареалу залишається стабільною. Істотні загрози, які вказують на зниження крапчастих голубів в природі не визначаються.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Крапчастий голуб - африканський пернатий «посильний»