animalukr.ru

Пінгвіни - королі південного полюса

Зміст статті

Імператорські пінгвіни (Aptenodytes Forsteri) - найбільший вид пінгвінів з нині живих представників сімейства. Пінгвіни дуже кумедні істоти, з характерною забарвленням, яка робить їх схожими на чоловіків у смокінгах.




Вони можуть пірнати на глибину в 550 миль і затримувати дихання на час до 20 хвилин! Пінгвіни мешкають в основному в південній півкулі, на узбережжі Антарктиди, іноді вони зустрічаються на берегах Нової Зеландії. Тільки один вид гніздиться трохи на північ від екватора - на Галапагоських островах, і являє собою тропічних пінгвінів.

імператорські пінгвіни
імператорські пінгвіни

Ці нелітаючі птахи, в тому числі і найбільший вид пінгвінів, чудові плавці. Крила, які в процесі еволюції перетворилися на своєрідні весла, допомагають цим незграбним на суші птахам бути швидкими і спритними під водою. Пінгвіни в основному харчуються рибою і кальмарами, іноді ракоподібними.

У пінгвінів яйце висиджує самець
У пінгвінів яйце висиджує самець

Умови життя пінгвінів




Пінгвіни живуть в дуже суворих кліматичних умовах, де панують сильні морози і снігові бурі. Тому, незважаючи на щільне оперення, більшість з них, в тому числі і найбільший вид пінгвінів, часто збиваються в тісні зграї. Вони утворюють величезні колонії, які можуть включати більше 30 тисяч. птиці. Це дозволяє їм забезпечити себе достатньою кількістю тепла. Найбільші колонії налічують до мільйона особин.

Слухати голосові пінгвінів

Пінгвіни влаштовують свої гнізда в тріщинах і ущелинах гірських порід або землі. Пташенята швидко стають самостійними і через 2 місяці разом з іншими малюками збираються в, так званий, дитячий сад. Завдяки такій організації батьки можуть ходити на полювання, не турбуючись про дітей. Молоді пінгвіни найбільшого виду пінгвінів - імператорських, більшу частину часу проводять в дитячому садку, і батьки приходять тільки для того, щоб погодувати своїх пташенят. Коли тіло молодого пінгвіна покриється «дорослим» оперенням, він залишає колонію і відправляється у відкрите море на самостійні пошуки їжі.

Чи знаєте ви, що …

  • Деякі види пінгвінів можуть розвивати під водою швидкість до 20 км / год.
  • Найбільший імператорський пінгвін досягав у висоту 1,4 м заввишки і важив 45 кг.
  • Представники найбільшого виду пінгвінів можуть залишатися під водою протягом 18 хвилин і пірнати на глибину до 565 м.
  • При зануреннях пінгвінів їх серце б`ється повільніше, так кров циркулює в організмі повільно, і тіло споживає менше кисню.
  • Пір`я пінгвінів покривають тіло на зразок черепиці. Шкіра не контактує з водою і не охолоджується.
  • Під час сезону розмноження імператорських пінгвінів - в травні, в Антарктиці найнижча температура на Землі.
  • Висиджування пташенят зазвичай бере на себе самець, а самка шукає їжу.
  • Очі пінгвінів дуже чутливі до синього і зеленого. Завдяки такій особливості, пінгвіни відмінно бачать навіть в умовах дуже низької освітленості і успішно полює навіть в темних глибинах моря.
  • Життєвий цикл пінгвінів
    Життєвий цикл пінгвінів

    Кілька фактів про найбільшому вигляді пінгвінів - Імператорському пінгвіна (Aptenodytes Forsteri)

  • Існує 270 - 350 тисяч особин.
  • Зріст: 120-140 см.
  • Вага: 20-45 кг.
  • Тривалість життя: близько 20 років, іноді до 40 років

  • Поділитися в соц мережах:


    Увага, тільки СЬОГОДНІ!
    Схожі
    » » Пінгвіни - королі південного полюса