animalukr.ru

Сіра каролинская білка - любителька горішків

Зміст статті

Сіра каролинская білка належить сімейству білячі, загону гризуни.

Зовнішні ознаки сірої каролінський білки

Сіра каролинская білка має розміри тіла від 38 до 52.5 см. Довжина хвоста становить 15 - 25 см. Вушні раковини - від 2.5 до 3.3 см. У забарвленні хутра переважає темно-сірий колір з відтінками рудого або коричневого, іноді брудно - білого.

Каролінська сіра білка (Sciurus carolinensis).
Каролінська сіра білка (Sciurus carolinensis).

Сіра білка за розміром більше звичайної червоної білки, зазвичай близько 10 дюймів в довжину і має великий пухнастий хвіст довжиною в 8 дюймів.

У зимовий час підшерсток Каролінські білок стає густішим, а хутро довше.

Волоски на кінцях стають коричневими, жовтувато-коричневими, навіть помаранчевими.
Поширення сірої каролінський білки.

Білка сіра каролинская поширюється на сході Північної Америки. Зустрічається на заході від річки Міссісіпі. Населяє північ Канади. Активно освоюють Ірландію, Шотландію, Англію, Італію, витісняючи звичайну білку.

Житла каролінський сірої білки

Каролінська сіра білка зустрічається в змішаних широколиственно - хвойних лісах, де вони їли і сосни ростуть упереміж з дубами і буками. Віддає перевагу лісові масиви площею, що не менше 40 гектарів.

Восени з`являється на полях, розташованих неподалік від лісу, в садах.
Восени з`являється на полях, розташованих неподалік від лісу, в садах.

Харчування каролінський сірої білки

Сіра каролинская білка харчується жолудями і горіхами. Поїдає і молоді пагони, нирки, фрукти, горіхи, насіння бобових рослин. На полях знаходить зерна пшениці, кукурудзи. У їжу вживає яйця і пташенят.

Розмноження каролінський сірої білки




Сірі каролінські білки розмножуються в грудні - лютому, на півночі ареалу трохи пізніше - в травні-червні. Можлива поява другого виводка в липні. Перед спарюванням самці переслідують самок п`ять днів, долаючи відстань до 500 метрів. Гризун влаштовує гніздо - Гайне у вигляді кулі, утвореного прутиками і гілочками упереміж з листям. Вистилання складається з пуху, моху і сухої трави.

Влітку гніздо розташоване на гілці, а взимку білки ховаються в дуплах.

Самка виношує дитинчат 44 дня. Білченята з`являються голими, у них помітні тільки вібриси. Вага новонароджених составляет13-18 грам. Годування молоком триває 7-10 тижнів. Потім у бельчат відбувається перша линька, і хутро набуває забарвлення дорослого звірка. У віці менше року вони важать як дорослі білки. У виводку зазвичай 2-4 дитинчати, рідко 8.

Вивірка сіра мешкає в східній частині Північної Америки.
Вивірка сіра мешкає в східній частині Північної Америки.

Білченята залишають гніздо у віці 3-х місяців. Молоді самки здатні давати потомство, коли їм виповниться 5.5 місяців, але частіше, у віці більше року. Самці стають статевозрілими, досягнувши 11 місяців, але якщо білочки годуються разом з дорослим самцем, статева зрілість настає пізніше - на 2 роки.

Особливості поведінки каролінський сірої білки

Кролінская сіра білка - активний гризун, який годується весь день. Для проживання 5-7 особин необхідно близько 1 гектара лісу.




У неврожайні роки тварини утворюють величезні зграї, які долають великі відстані і перетинають водні перешкоди.

Навряд чи знайдеться така причина, яка зупинить це велике переселення в пошуках придатних для проживання районів, багатих їжею.

Каролінські сірі білки здатні переплисти широкі річки. У цьому випадку, вони високо задирають свій пишний хвіст, щоб не намок хутро, і відправляються в плавання. Масові міграції звірів відбуваються при нестачі їжі, під час лісових пожеж, а також під час спалаху чисельності гризунів. Зазвичай така поведінка приурочено до зимового періоду.

У роки зростання чисельності цього виду або в неврожайний рік ці білки збираються в більші «зграї» і мігрують у пошуках підходящих місць.
У роки зростання чисельності цього виду або в неврожайний рік ці білки збираються в більші «зграї» і мігрують у пошуках підходящих місць.

Зміст сірої каролінський білки в неволі

Сірі каролінські білки підходять для утримання в неволі. Існує одна особливість поведінки, яку потрібно знати любителям домашніх тварин: звірята досить часто кусаються. Не радять утримувати цей вид білок там, де є люди похилого віку і діти. Найкраще вибрати молоду білку. У цьому віці звірята звикають швидше і у них легко виробляються умовні рефлекси.

Щоб білка швидше звикла до вас, потрібно годувати бельчонка, подаючи їжу в руці.

Обов`язково грати і розважати звірка, встановити сухі гілки, розкласти шишки хвойних дерев. У кімнаті слід перенести всі предмети, що несуть загрозу для білки. Знайомство з кішкою або собакою слід відкласти на той період, коли білка звикне і освоїтися в нових умовах.

Випускаючи білку на прогулянку з клітки, приберіть всі цінні предмети з поля зору звірка, інакше ви виявите їх пошкодженими.

Білки в неволі зберігають свої інстинкти і строго стежать за своєю територією. Звірки не завжди вітають появу чужих людей в квартирі. У цей час білку краще повернути в клітку. Сірі каролінські білки в неволі живуть близько 15 років.

Зуби у білок дуже серйозна зброя для захисту і видобутку їжі.
Зуби у білок дуже серйозна зброя для захисту і видобутку їжі.

Білки дуже цікаві, часто забираються у відро для сміття і досліджують його вміст.

Сірі білки постійно влаштовують ігри, покусують пальці і вуха іноді, але ці дії роблять ніжно.

Набагато сильніше білка може вкусити, якщо він перелякана або роздратована. Один раз в тиждень треба підстригати кігті, бо в природі відбуватися природне танення кігтів при пересуванні по деревах. У неволі встановлюють в клітці дерев`яне колесо для бігу звірка, щоб кігтики стиралися.

Негативне значення сірої каролінський білки в екосистемах

Сірі каролінські білки пошкоджують дерева. Гризуни обгризають кору на стовбурах і п`ють з деревини солодкий сік. В результаті таке споживання призводить до зупинки росту і загибелі дерева. Особливо сильно ушкоджують гризуни клен і бук.

Сірих Каролінські білок відстрілюють, розоряють їхні гнізда, ловлять капканами. Але вони розмножуються дуже швидко і пристосовуються жити на будь-якій території з хвойними і широколистяними породами дерев. Але в той же час білки, запасаюча на зиму горіхи і насіння, сприяють поширенню рослин в екосистемах. Необхідний контроль над чисельністю білок, щоб утримувати рівновагу між кількістю гризунів і рослинами.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Сіра каролинская білка - любителька горішків