animalukr.ru

Гадюка микільського

Відео: Таємниця чорної гадюки - Гадюка Нікольського

Гадюка Нікольського фотоГадюка Нікольського - це отруйна змія, належить до сімейства гадюкових.

Місця проживання

Живуть в широколистяних або змішаних лісах. Влітку вони зустрічається налесних галявинах, соснових узліссях і просіках поблизу водойм.
Іногдагадюкі добре приживаються в містах гніздування ластівок. Живуть вони всередньому смузі, переважно на Україні і в Россіі.Лічное простір змії становить близько 5 га.
Зрідка гадюки покідаютсвою територію проживання. Це пов`язано або з шлюбним періодом, або споіском місця для зимівлі, на яку вони йдуть в жовтні.

Зовнішній вигляд

Тіло змії струнке, в довжину воно досягає 65-80 см, при чому самки виростають більші за самців. Молоді особини мають сіро-коричневе забарвлення.
Гадюка Нікольського фото
парочка гадюк Нікольського фото
Після досягнення 3-х років він темніє, і у дорослої особини забарвлення стає чорним по всій довжині тіла, і лише в хвостовій частині місцями проглядаються щитки жовтого або оранжевого кольору.



Голова велика, добре помітна шия між головою і тілом. Райдужна оболонка очей чорного кольору.

Спосіб життя. живлення

Активний життєвий період у них спостерігається з квітня, коли денна температура не опускається не нижче + 7о і до жовтня (або перших заморозків). Зиму проводять у притулках, якими їм служать западини або природні провали в грунті.
Гадюка Нікольського фото
гадюка Нікольського у води фото



За суші гадюка пересувається досить повільно, зате плаває вона чудово. Побачивши небезпеку, змія тут же згортається англійської буквою S, при цьому шипить і робить різкі рухи головою в бік противника.
У момент атаки спеціальні м`язи висувають отруйні зуби вперед і вони встають вертикально, займаючи бойову позіцію.Актівность цей вид проявляє переважно в денний час.Я кожної особини своя територія від 3 до 7 гектарів.
Гадюка Нікольського фото
гадюка Нікольського. красуня фото
Ці змії є хижаками, але іноді не гребують падлом. Основу корму гадюки під час активного періоду складають дрібні гризуни, в меншій мірі амфібії, жаби і ящірки. У літню пору року іноді гадюки харчуються птахами та їхніми пташенятами.

розмноження

Через місяць після зимівлі приходить пора парування, зазвичай це травень місяць. Гадюка Нікольського є Яйцеживородящие видом. Її вагітність триває 90 днів, і в серпні вже з`являються перші гадючата.
Гадюка Нікольського фото
гадюка Нікольського фото
Кількість потомства за один раз складає від 5-16 дитинчат, розмір яких до 2,5 см. На 3-й день після народження вони починають вчитися полювати. Здатність до розмноження у гадюк виникає на 4-му році життя.

Цікаві факти

  • Змія хоч і є отруйною, а реакція людини на її укуси досить болюча. За умови негайного звернення за медичною допомогою, повне одужання настане через тиждень.
  • У природі у цих гадюк є і вороги - їжаки, борсуки, лелеки, сови та інші хижаки.
  • Користь гадюки приносять в лові мишей на земельних ділянках.
  • Червона книга

    Гадюка Нікольського занесена в Червону книгу Російської Федерації.

    Тривалість життя

    У дикій природі гадюка Нікольського живе трохи більше 10 років.
  • Клас - Рептилії
  • Загін - Лускаті
  • Сімейство - Гадюкові
  • Рід - Справжні гадюки
  • Вид - Гадюка Нікольського

  • Поділитися в соц мережах:


    Увага, тільки СЬОГОДНІ!
    Схожі
    » » Гадюка микільського