animalukr.ru

Вухань звичайний: фото кажана

Вухань звичайний - кумедна кажан. З її назви можна здогадатися, що в тваринному є якась родзинка, пов`язана з вухами.

І правда, адже розмір вух цього невеликого тваринного практично ідентичні розміром тільця. Довжина тулуба досягає чотирьох - п`яти сантиметрів, а вух три - чотири. Коли Вухань звичайний відпочиває, йому доводиться їх закидати назад і ховати під крила. Можливо, він це робить, щоб позбутися від сторонніх шумів. Важить тваринка всього лише від шести до чотирнадцяти грам. Тіло бурого ушана покрите густою довгою шерстю. У забарвленні, найчастіше, присутні бурі і жовтуваті тони, що переходять на черевці в палево-білі. Щодо короткі крила в розмаху складають до двадцяти восьми сантиметрів.




Не дивлячись на те, що даний вид численний, у великій кількості їх зустріти практично не можливо. Проживають у багатьох країнах, наприклад, Англія, Швеція, Іспанія, Туреччина, Вірменія, Японія, і ін. У Росії поширюються на Далекому Сході, в Сибіру, на Кавказі і т. П.

Вухань звичайний (Plecotus auritus).
Вухань звичайний (Plecotus auritus).

Як і його родичі, Вухань звичайний вибирає собі різні притулки, такі як горища, щілини в будинках, дупла в деревах і печери. На початку осені вони готуються до зимової сплячки. Як і під час денного сну, чіпляючись однією або двома лапами, кажани висять вниз головою. Ушани, одні з перших, пробуджуються в кінці березня. Іноді помічалися тимчасові зимові неспання.

Бурі ушани взимку впадають в сплячку.
Бурі ушани взимку впадають в сплячку.



Парування відбувається перед зимівлею і навіть під час неї. У червні приходить час розмноження. У самки з`являється на світ один, а іноді навіть два малюки. Вона повністю бере на себе всі обов`язки по вихованню потомства. Самець зазвичай залишає їх до кінця літа. Дитинчата рукокрилих швидко дорослішають. І вже через місяць їх важко відрізнити від дорослих особин.

Бурі ушани - нічні мешканці.
Бурі ушани - нічні мешканці.

З настанням сутінків кажани вилітають на годівлю. Повільний політ бурого ушана можна порівняти з прохань метелики. Махаючи швидко крилами, він може в буквальному сенсі слова, зависати в повітрі. У пошуках їжі ушан проводить до самого ранку. Перевагу віддає нічним метеликам, комарам, вогнівки, жукам і іншим комахою, яких вистачає з дерев і чагарників або ловить в повітрі.

Вухань харчується комахами.
Вухань харчується комахами.

Тривалість життя бурого ушана від семи до десяти років. Але зустрічався і справжній довгожитель, який прожив цілих тридцять.

Вухань звичайний - невелика летюча миша.
Вухань звичайний - невелика летюча миша.

На нормальне існування впливають вирубка дуплистих дерев, обмеженість їжі, зникнення легкодоступних притулків і переслідування людини.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Вухань звичайний: фото кажана