animalukr.ru

Західноафриканський жираф - рідкісний підвид

Зміст статті

Західноафриканський жираф - є підвидом жирафа, цих тварин налічується близько 200 особин, тому нині вид знаходиться під загрозою зникнення.

Ареал поширення західноафриканських жирафів невеликий, і сьогодні цих ссавців можна зустріти тільки на території Нігеру.

Західноафриканський жираф (Giraffa camelopardalis peralta).
Західноафриканський жираф (Giraffa camelopardalis peralta).

Зовнішній вигляд західноафриканської жирафа

Самці південноафриканського жирафа можуть досягати у висоту до 5,5-6 метрів, причому третину довжини становить всім відома жирафових шия. Вага цих величезних тварин становить від 900 до 1200 кілограм. Самки, як правило, поступаються самцям за розмірами і за вагою.

Шия у західноафриканських жирафів незвичайна - вона дуже довга, і це не дивлячись на те, що складається всього з семи хребців, як і у всіх ссавців.

. Західноафриканський жираф знаходиться під загрозою зникнення.
. Західноафриканський жираф знаходиться під загрозою зникнення.



У зв`язку з високим зростанням збільшується навантаження на кровоносну систему, що особливо стосується мозкового кровопостачання, тому і серце у жирафа особливо сильне. Цей орган пропускає близько 60 л крові в хвилину, при вазі 12 кг. Тиск у західноафриканській жирафа в три рази вище, ніж у людини. Проте, тварина не змогло б винести перевантаження при різкому опусканні і піднятті своєї голови.

Крім того, западноафріканській жираф володіє довгим, темним, м`язистим мовою, який тварина може висовувати на 45 см і хапати їм гілки.

Малюнок на шерсті західноафриканської жирафа складається з темних плям, розташованих на більш світлому тлі, причому у кожного він індивідуальний. Нижня частина тіла світліша, місцями цятки відсутні. На голові і у самок, і у самців є пара, обтягнутих шерстю ріжків.




Очі чорні, облямовані пухнастими віями, вушка короткі. У жирафів бездоганне зір, слух і нюх, завдяки яким вони завчасно помічають небезпеку. Хороший огляд місцевості забезпечує, звичайно ж, велике зростання.

Чисельність популяції західноафриканських жирафів не перевищує 175 тварин.
Чисельність популяції західноафриканських жирафів не перевищує 175 тварин.

Спосіб життя західноафриканської жирафа

Спосіб життя і поведінку західноафриканських жирафів нічим не відрізняються від таких у жирафів. Будучи рідкісним підвидом, плямисті довгошиї харчуються, розмножуються і виходжують своє потомство, так само як і всі жирафи.

Однак, східноафриканські жирафи швидше бігають, і при необхідності їх швидкість досягає 65 км / ч. Однак, розмірені парнокопитні все ж вважають за краще спокійні неспішні «прогулянки», пересуваючи одночасно обома правими ногами, потім - обома лівими. Через велику вагу і тонких ніг тварина може пересуватися тільки по твердій поверхні. Неймовірно, але жирафи навіть вміють стрибати, незважаючи на якусь неповороткість.

Жирафи - травоїдні тварини.
Жирафи - травоїдні тварини.

Західноафриканський жираф і людина

Африканці здавна полювали на західноафриканської жирафа, вириваючи великі ями, виставляючи пастки.

Довгі сухожилля жирафів використовували для виготовлення тятиви луків і струн музичних інструментів.

З шкур жирафів робили одяг, яка була символом високого статусу. М`ясо цих тварин досить жорстке, але їстівне. На щастя, полювання африканських племен на західноафриканських жирафів ніколи не досягала великих масштабів, і чисельність цього виду ссавців перебувала під загрозою не завжди.

Сьогодні тварина поширене тільки в Нігері.
Сьогодні тварина поширене тільки в Нігері.

Прибуття білих поселенців призвело до погіршення цієї ситуації, так як полювання на плямистих довгошиїх велася переважно заради розваги. Сьогодні східноафриканські жирафи - рідкісні тварини, але ведуться заходи щодо захисту і охорони цих унікальних красивих ссавців.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Західноафриканський жираф - рідкісний підвид