animalukr.ru

Крячок-інка, або крячок інків (лат. Larosterna inca)

Крячок-інка, або крячок інків (лат. Larosterna inca) - птах із сімейства крячкові (Sternidae), що мешкає на тихоокеанському узбережжі Південної Америки. Є єдиним видом роду Larosterna.

Крячок-інка відрізняється своїм попелясто-сірим оперенням, а також білими закрученими пучками пір`я довжиною близько 5 см по обидві сторони підстави дзьоба. Відмінними ознаками є також яскраво червоний дзьоб, червоні лапки і білі кромки крил. Величина крячки інків становить між 39 і 42 см, а важить вона близько 190 м Видає звуки, що віддалено схожі на котяче нявкання.

Крячок-інка гніздиться на скелястому узбережжі від Перу до північного Чилі. Зимує в прибережних регіонах від Еквадору до центрального Чилі. З 2004 року МСОП став оцінювати статус цього птаха як «складається під деякою загрозою», тому що населення крячки інків зазнала значного скорочення. Загальна чисельність становить близько 150 тисяч.




Крячок-інка полює в холодному, але багатому рибою Перуанському перебігу. Нерідко вона слід за риболовецькими траулерами, щоб роздобути залишки їхньої здобичі. Також вона супроводжує морських левів, китів і бакланів, ловлячи злякати ними рибу.

Відео: Charr n Inca o Zarcillo Cantando Sonido para Llamar El Mejor

Крячок-інка гніздиться в маленьких прибережних печерах або в колишніх гніздах інших морських птахів, відкладаючи до двох яєць і насіжівая їх протягом чотирьох тижнів. Ще сім тижнів потому молоді птахи залишають батьківське гніздо.

Наукова класифікація:
домен: Еукаріоти
царство: Тварини
Тип: Хордові
клас: Птахи
загін: Сивкоподібні
сімейство: крячкові
рід: Крачки інків
вид: Крячки-інка (лат. Larosterna inca (Lesson, 1827))


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Крячок-інка, або крячок інків (лат. Larosterna inca)