animalukr.ru

Цікаві факти про полярної сові

Полярна сова - найбільша птах із загону совоподібних в тундрі. Природний фотограф Рік Добсон зняв двох птахів біля свого будинку, що полюють у кукурудзяних полях на полівок, недалеко від Оттави, Канада.

1. Полярна сова поширена по всій зоні тундри. На зиму в пошуках їжі відкочовує до зони лісотундри і степів в лісах зустрічається рідко. (Фото Rick Dobson):

Відео: Звіряче напад полярної сови на людину: D

2. Біле оперення полярної сови маскує її на тлі снігу. (Фото Rick Dobson):

Відео: полярна сова документальний фільм




3. Полярна сова - активний хижак. Основу її харчування становлять мишоподібні гризуни, в першу чергу лемінги. За рік одна сова з`їдає понад 1600 лемінгів. (Фото Rick Dobson):

4. Полює полярна сова, головним чином, сидячи на землі, переважно на узвишші, і кидаючись на близьку здобич. (Фото Rick Dobson):

Відео: Полярна сова

5. Це великий птах - розмах крил становить в середньому 140-160 см. (Фото Rick Dobson):

6. У природі живуть 9 років, в умовах утримання - 28 років. (Фото Rick Dobson):

7. Полярна сова зображена на гербі м Новий Уренгой, Ямало-Ненецького автономного округу. (Фото Rick Dobson):

Відео: Пернаті кішки ночі. сови

Полярні сови грають одну з ключових ролей в тундрової біоті, будучи одним з головних винищувачів гризунів, а також фактором успішного гніздування деяких тундрових птахів. Використовуючи крайню агресивність білих сов при захисті гніздовий території, на ній гніздяться качки, гуси, казарки, кулики. Сови не чіпають птахів, зате успішно проганяють зі своєї території песців, розоряють гнізда. (Фото Rick Dobson)

Гніздяться сови як на піднесених місцях, так і в низьких, але перевагу віддають високим пагорбам і сухому грунту, так як птах починає кладку, коли місцевість ще покрита снігом.


Поділитися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Цікаві факти про полярної сові