animalukr.ru

Чорний яструб - орел

Зміст статті

Орел тирана (Spizaetus tyrannys) або чорний яструб - орел належить загону Сокілоподібні.

Зовнішні ознаки чорного яструба - орла

Чорний орел - яструб має розміри 71 см. Розмах крил: від 115 до 148 см. Вага: 904-1120 м

Орел тирана (Spizaetus tyrannys) або чорний яструб
Орел тирана (Spizaetus tyrannys) або чорний яструб

Оперення дорослих птахів в основному чорне з фіолетовим відтінком, з ясно вираженими білими плямами на стегнах і в області основи хвоста, з більш-менш помітними смугами білого кольору. Білі цятки присутні також на горлі і на череві. На спині є біле пір`я. Хвіст чорний, з білим кінчиком і 3 широкими блідими сіруватими смугами. Смуги у вигляді стрічок, розташовані біля основи часто приховані.

Молоді чорні орли - яструби мають кремово - біле оперення з темними плямами в області, яка йде від голови до грудей. Шапочка замшева, з чорними смугами. На горлі та грудях знаходяться розкидані чорні штрихи, які є більш грубими з боків. На шиї виділяються смужки коричневого кольору. Решта частини тіла вгорі чорно-коричневі, але пір`я крил, крім хвоста мають білий колір. Черево коричневе з невизначеною форми цятками білуватого тони. Область стегон і ануса з коричневими і білими смугами. Хвіст має широкий білий кінчик і дрібні смуги в кількості 4 або 5. Вони сіруваті зверху і білуваті знизу.

Молоді чорні орли - яструби линяють в кінці першого року
Молоді чорні орли - яструби линяють в кінці першого року

Молоді чорні орли - яструби линяють в кінці першого року, забарвлення оперення у них стає чорною, груди - в смужку чорна, черево покривають чергуються чорні і білі пір`я.

Птахи другого року мають забарвлення оперення, як у дорослих орлів, але вони зберігають ще брови з прожилками білого, на горлі світлі плями або смуги і кілька білуваті цяток на животі.

Райдужна оболонка ока у дорослих чорних орлів - яструбів варіює від золотисто-жовтого відтінку до оранжевого кольору. Восковица і частина оголеного ділянки сіро-шиферного кольору. Ноги жовті або оранжево-жовті. У молодих птахів райдужна оболонка ока жовта або жовто-коричнева. Їх ноги блідіше, ніж у дорослих орлів.

Чорний яструб - орел мешкає під пологом лісу
Чорний яструб - орел мешкає під пологом лісу

Житла чорного яструба - орла

Чорний яструб - орел мешкає під пологом лісу у вологих тропіках і субтропіках. Він найбільш часто зустрічається близько до берега або уздовж річок. Цей вид хижих птахів трапляється також на земельних ділянках в процесі регенерації і напіввідкритих лісових масивах. Чорний яструб - орел мешкає також в низинних районах і рівнинах, але вважає за краще горбисту місцевість. Він спостерігається, як правило, в лісах morcel es, але не нехтує і іншими лісовими утвореннями, включаючи дерева утворюють купол лісу. Чорний орел - яструб піднімається на висоту від рівня моря до 2 000 метрів. Але його звичаю середовище проживання знаходиться між 200 і 1 500 метрів.

Поширення чорного яструба - орла

Чорний орел - яструб родом з Центральної і Південної Америки. Поширюється від південно-східної Мексики до Парагваю та півночі Аргентини (Missiones). У Центральній Америці зустрічається в Мексиці, в Гватемалі, Сальвадорі і Гондурасі. У Південній Америці він відсутній, в Андах Еквадору, Перу і Болівії. Його присутність є невизначеним в більшій частині Венесуели. Офіційно визнано 2 підвиду.

Чорні орли - яструби мешкають в поодинці або парами
Чорні орли - яструби мешкають в поодинці або парами

Особливості поведінки чорного яструба - орла

Чорні орли - яструби мешкають в поодинці або парами. Ці хижі птахи часто практикують кругові польоти на великій висоті. Ці патрулювання території тривають досить довго і супроводжуються криками. В основному такі польоти приурочені до першої половини ранку і до початку дня. У шлюбний період чорні орли - яструби демонструють, акробатичні трюки, які виконує пара птахів. Цей вид хижих птахів веде, в основному, осілий спосіб життя, але вони періодично здійснюють місцеві кочівлі. Мігрують в Тринідад і на півострів Юкатан.

Розмноження чорного яструба - орла

У Центральній Америці сезон гніздування чорних орлів - яструбів триває з грудня до серпня. Гніздо - об`ємна конструкція з гілок, його діаметр близько 1.25 метра. Зазвичай воно знаходиться між 13 і 20 метрами від поверхні над землею. Ховається в кроні пальми royal (Roystonea regia) біля основи бічної гілки або в щільному клубку витких рослин, що обплітають дерево. Самка відкладає 1-2 яйця. Термін інкубації не визначений, але мабуть, як у багатьох хижих птахів окло 30 днів. Пташенята залишаються в гнізді з моменту вилуплення з яєць близько 70 днів. Після цього, вони постійно тримаються поблизу від гнізда протягом багатьох місяців.

Чорні орли - яструби полюють в основному на птахів і ссавців
Чорні орли - яструби полюють в основному на птахів і ссавців

Харчування чорного яструба - орла

Чорні орли - яструби полюють в основному на птахів і ссавців, що мешкають на деревах. Перевага тієї чи іншої їжі залежить від регіону. Вони ловлять змій і великих ящірок. Серед птахів вибирають видобуток досить великих розмірів, таку як ortalides або p n lopes, тукани і ara aris. На південному сході Мексики вони становлять майже 50% харчового раціону чорних орлів - яструбів. Птахи менших розмірів, Горобцеподібні і їх пташенята, також входять до складу їх меню. Пернаті хіщікі полюють на дрібних і середнього розміру ссавців таких, як маленькі мавпи, білки, сумчасті, а іноді і на сплячих кажанів.

У пошуках здобичі чорні орли - Яструби оглядають околиці пильним поглядом. Іноді сидять на деревах, потім періодично піднімаються знову в повітря. Вони захоплюють свої жертви з поверхні землі або переслідують їх в повітрі.

Природоохоронний статус чорного орла - яструба

Поширення чорного орла - яструба охоплює понад 9 мільйонів квадратних кілометрів. Усередині цієї великої території присутність цього виду хижих птахів розглядається як досить локальне. Точна інформація про щільність населення відсутня. Проте, в деяких областях чисельність чорного орла - яструба різко знизилася. Таке зниження обумовлене рядом причин: вирубка лісів, вплив фактора занепокоєння, неконтрольована полювання. За неточними даними кількість особин чорного орла - яструба оцінюється між 20 000 і 50 000. Цей вид хижих птахів здатний адаптуватися до присутності людини краще, ніж інші види пернатих хижаків, що мешкають в цьому регіоні, що є особливою гарантією на майбутнє. Чорний яструб - орел класифікується як вид з найменшими погрозами чисельності.

Поділитися в соц мережах:
Схожі
» » Чорний яструб - орел