animalukr.ru

Какадугоффіна / cacatua goffiniana

Поширена північних і середніх Молуккських островах, зокрема, на острові Хальмахера і островах Обі. Розмір взрослихптіц досягає 45 см, близько 20 см доводиться нахвост, Підвидів немає. Це абсолютно білий птіцас чорно-сірими лапами і дзьобом. Тільки повіки і голийучасток шкіри навколо очей мають блакитний оттенок.Половой диморфізм не виражений. Відрізнити підлогу у взрослихптіц можна за кольором веселкової оболонки очей. У самцаона чорна, у самки - червоно-коричнева, у молодихптіц - чорна, з віком у молодих самок меняетсяот сіро-коричневої до коричнево-червоної.

Какадубольшой

Поспособнее до наслідування людської мови ці птахи значітельноуступают жако, амазонам і деяким іншим видам попугаев.Хотя деякі (мабуть, особливо обдаровані) білі какадуі вивчаються вимовляти до десятка слів, але це оченьредко, та й голос цих птахів важко назвати приємним. Крик дуже гучний і різкий, і якщо птах попався галаслива, то з нею буває багато клопоту. Через сильний дзьоба белогокакаду необхідно тримати в суцільнометалевої, з надежнимізапорамі, клітці, причому розміри її повинні соответствоватьразмеру птиці. У просторих клітках або вольєрах ці попугаідовольно цікаві своєю поведінкою, так як при возможностіактівного руху і проявляються їх різні, подчасуморітельние пози, а досить рухомий хохол ще усіліваетето враження.

Втеснів і маленькій клітці білий какаду зазвичай большуючасть часу сидить нерухомо, пожвавлюючись лише на світанку в сутінки. У ці години вони зазвичай і подають свій голосили починають якось рухатися клітиною або жердочке.В тісній клітці при цьому оперення брудниться Або ломаетсяі зовнішній вигляд птиці не викликає інших почуттів, крім жалю.

Кормдля білих какаду такий же, як і для інших видів етогоподсемейства.

Поведеніекакаду в природі.

Населяють ліси, рідколісся, мангрові зарості, лісосіки, болота, сільськогосподарські угіддя, береги річок, до висоти300-900 м над рівнем моря. Тримаються парами, небольшіміі великими зграями (до 50 особин). Обережні. Велику частьдня проводять в кронах дерев. Ведуть осілий спосіб життя, при нестачі корму починають мігрувати. Вдень собіраютсяв зграї до 50 особин. Ночують в зграях на отдельностоящіхвисокіх деревах. Може гілкою почухати собі спину. Стучітпалкой по дереву, сповіщаючи інших птахів, що дана терріторіязанята. Харчуються плодами (папайя, дуріан), горіхами, зерном (кукурудза), насінням, ягодами, комахами (цвіркуни) ііх личинками, дрібними рептиліями (сцинки). У період размноженіябольшую частина раціону складають комахи. Наносять значітельнийущерб кукурудзяним полях.

Париформіруются на все життя. Може впасти в глибоку депрессіювдалі від партнера. Гніздяться в дуплах і вершинах гнілихдеревьев, на висоті 5-30 м. У кладці зазвичай 2-3 яйца.Яйца висиджують обоє батьків. Період насиджування длітся28-30 днів, оперяються пташенята до 2-місячного віку. Вгод виводить тільки один виводок.

Какадубольшой желтохохлий / Cacatua galerita (Plyctolophusgaleritus)

Распространенетот вид какаду в Австралії, і ареал його довольновелік. Він населяє південні штати - Квінсленд, НовийЮжний Уельс, Вікторію, а також острова Тасманіюі Кен гуру, південно-східну частину Нової Гвінеї і прілегающіеострова.

Большойжелтохохлий какаду - один з найбільш великих представітелейподсемейства. Розмір дорослих птахів досягає 50см. Забарвлення оперення у цього виду білосніжна, лішьна голові довгі і загострені пір`я хохла яскраво-желтогоцвета, та область навколо вушних отворів і внутренняясторона крил і хвоста мають блідо-лимонний оттенок.Окологлазние кільця білі, позбавлені пір`яного покрова.Клюв чорно-сірий, лапи - темно -Серія.

Какадубольшой желтохохлий

Радужнаяоболочка очей у самця - чорна, у самки - червоно-корічневая.Молодие птиці мають радужина чорного кольору, у самок ОНАЗ часом змінюється від сіро-коричневої і коричневої до червоного-коричневої.
Великі желтохохлого какаду дуже люблять купатися під дождемілі під теплим душем. Цим, ймовірно, пояснюється їх возбужденноесостояніе перед негодою. У цей час птиці активно рухаються, багато кричать, тоді як в інший час вони малоподвіжниі мовчазні і пожвавлюються лише рано вранці і з наступленіемсумерек.
Не слід забувати, що ці великі папуги мають сільнийклюв, яким володіють досконало. Їм не составляетособого праці відкрутити слабо затягнуту гайку або расплестінадорванную сітку, не кажучи вже про різні деревяннихпредметах і конструкціях. Тому приміщення для содержаніяетіх птахів повинно бути суцільнометалевим і соответствующімобразом укріплено.

Возможностік розмови у цих какаду дуже скромні, зазвичай словарнийзапас не перевищує декількох слів. Зате при возбужденііоні дуже голосно і різко кричать, супроводжуючи крики поднятіемхохла. Через таких голосових даних цих какаду нельзяотнесті до бажаним кімнатним вихованцям, хоча більшу частьдня вони поводяться спокійно і мовчазно.

Поведінка природі:
Великі желтохохлого какаду населяють пальмові і евкаліптовиелеса, парки, сади, поля і савани з самотньо стоять високімідеревьямі, обов`язково недалеко від води. Ночують на високіхдеревьях. Найбільш активні рано вранці і пізно днем. Нарассвете літають на водопій до найближчого джерела води.Жаркое час доби проводять в тіні дерев. Відмінно лазаютпо деревам. Літають швидко, під час польоту і при іспугепронзітельно кричать. Чути голос на великих расстояніях.Могут видавати свистячі і булькаючі звуки.
Більшу частину дня проводять в пошуках корму. Годуються а передусім на деревах, іноді на землі. На кормових деревьяхмогут збиратися у великі зграї (до декількох сотень) Основу харчування складають плоди, горіхи (соснові), нирки, суцвіття, ягоди (глід), квіти, насіння і коріння трав, дрібні комахи і їх личинки. У природі великий желтохохлийкакаду мешкає на відкритих просторах з окремо стоящімівисокімі деревами, обов`язково недалеко від води. Станетіх птахів, кількістю 60-80 голів, прильоту кормітьсяна поля зернових культур, приносять істотний ущербурожаю, тому люди їх переслідують і знищують.
Гнёздаустраівают в дуплах високих дерев (краще евкаліпт), що ростуть біля води. Гніздо знаходиться на висоті 3,5-30м. При нестачі відповідних дерев можуть гніздитися вщелях круч. У будівництві гнізда беруть участіеоба батька. У кладці 1-2 яйця. Вдень яйця насіжіваютоба батька, в нічні години - тільки самка. Самець в етовремя ночує поблизу входу в гніздо. Через 30 днів насіжіваніявиводятся пташенята. Вони проводять в гнізді 10-12 тижнів, а потім вилітають з нього, але дорослі продовжують їх прікармліватьі опікати приблизно 6 тижнів.

Гологлазийкакаду / Cacatua sanguinea або Kakatoe sanguinea

Поширена півночі і північному заході Австралії. Це птах средніхразмеров, довжина її не перевищує 38 см. Загальний окрастуловіща білий, хохол маленький і круглий. Передняячасть голови від підстави хохла до горла - з розовимоттенком. Нижня сторона рульового пір`я частічнолімонного кольору. Дзьоб світлий, кістяного цвета.Глаза коричневі як у самця, так і у самки. Окологлазниекольца широкі, позбавлені пір`яного покриву, сіро-голубогоцвета. У молодих птахів ці кільця значно уже.Скапліваясь багатотисячними зграями (60-70 тис. Особин), ці какаду іноді завдають великої шкоди посевамзернових культур. Подібні набіги здійснюються а передусім в посушливий період.

Какадугологлазий

У період розмноження ці птахи стають дуже галасливі, ніж видають розташування свого гнізда. Зазвичай його устраіваюточень високо в дуплі евкаліпта. Іноді на одному деревегнездятся кілька пар гологлаз какаду.

Вдомашніх умовах утримуються рідко. Тільки з птенцовоговозраста можуть стати ручними і довго прожити в неволе.Не мають здатність до «розмовної мови», але їх можнонаучіть вимовляти кілька слів. Продолжітельностьжізні близько 50 років. У неволі містять в основному в зоопарках, де цей птах іноді розмножується. У зоопарку м Сан-Діегопара гологлаз какаду з 1921 по 1970 рр. включітельновирастіла 103 пташеняти. У кладці у цієї пари було 3-4 яйца.Птенци виводяться на 24-25-й день насиджування і покідаютгнездо у віці 1,5-2 місяців. Годують гологлаз какадутак ж, як і інших папуг цього підродини.

КакадуГоффіна / Cacatua goffiniana

Распространенв Індонезії, де населяє високостовбурні тропіческіелеса. Какаду Гоффіна - один з найбільш дрібних представітелейподсемейства. Його розмір не перевищує 30 см. Окрасоперенія білий, вуздечка світло-рожева, внутренняясторона махових і рульових пір`я має блідо-желтийоттенок. Дзьоб світлий, кістяного кольору. Очі усамца чорні, у самки - червоно-коричневі. Окологлазниекольца голі, широкі, голубувато-білого цвета.Оба статі мають невеликий круглий чубок. Наружниеперья його білі, внутрішня частина рожево-красная.Подвідов цей вид не має. У неволі тримають рідко, так як рідко надходить у продаж. В Європу неоднократнозавозілі невеликі партії цих какаду, буквальнопо кілька штук. В основному це були молоді птахи, які відрізняються від дорослих відсутністю розовойуздечкі і темно-коричневим кольором іриса очей.

КакадуГоффіна

При одиночному змісті вони швидко стають ручниміі прив`язуються до людини. Іноді дуже голосно і непріятнокрічат (зазвичай в сутінки і на світанку). Какаду Гоффіна, як і інші представники цієї підродини, дуже любятгризть гілки, сучки і т. Д. З огляду на цю обставину, їх слід регулярно постачати матеріалом для подобнойдеятельності.

Оразмноженіях цих какаду в неволі відомо дуже немного.Впервие успішне розмноження в Європі було в 1974 р вГолландіі, в клітці середніх розмірів. Як гнездовьяіспользовалі шматок деревного стовбура (підстилка - древеснаятруха).

Кормдля цих папуг такий же, як і для інших видів какаду.Можно додати, що вони охоче копаються в шматку дерновойземлі з рослинністю, вибираючи звідти дрібні корінці, прілого шматки гілок і т. П. Охоче купаються в шірокойплоской посуді.

Какаду малий желтохохлий / Cacatua sulphurea (Plyctolophussulphurea)

Поокраске цей вид дуже схожий на великого желтохохлогокакаду, але значно дрібніші. Розмір тіла взрослихптіц не перевищує 35 см. Населяє Малий желтохохлийкакаду острів Сулавесі і прилеглі до нього болеемелкіе Острови. Розрізняють 6 підвидів цих какаду, що відрізняються між собою деякими деталями забарвлення.Відрізнити підлогу у малих желтохохлих какаду можна поцвету райдужної оболонки очей: у самця вона чорна, у самки червоно-коричнева. Молоді птахи мають чернуюрадужную оболонку, але у самок у віці 1-2 Летона починає світлішати і до 3-4 років пріобретаеткрасно-коричневе забарвлення. Малийжелтохохлий какаду - один з найбільш распространеннихвідов какаду як клітинні птахів. Вони бистропрівикают до людини, можуть навчитися проізносітьнесколько слів, наслідувати різним звукам. Етіпопугаі не надто крикливі, хоча мають різкий і громкійголос, як і більшість інших видів какаду.

Какадумалий желтохохлатий

Вони досить діяльні і рухливі, ніж вигідно отлічаютсяот більшості великих видів цієї підродини. Оченьсвоеобразна міміка цих папуг, їх рухи, сопровождающіесяраскритіем чубчика, різкими поворотам і голови, пріседаніемі т. П.

Малийжелтохохлий какаду досить часто розмножується в неволі, причому не тільки у вуличних вольєрах, але і в клітинах об`емомне менше 1 м. Вуличні вольєри для цієї мети повинні іметьутепленную прибудову, так як ці папуги дуже чувствітельник похолоданію- в кімнаті ж небезпечних для папуг колебанійтемператури не буває . Як штучного гнездовьяіспользуют і порожнисті шматки стовбурів дерев і дощаті будиночки, які захищають листовим залізом або міцної сіткою, щоб птахи їх не розгризли.

Вкладці зазвичай 2-3 яйця, на яких сидять батько й мати, по черзі міняючись, але вночі - одна самка. Термін інкубаціі- 24 дня. Молоді залишають гніздо у віці 9-10 тижнів, але батьки їх ще 2-3 тижні підгодовують. Після того, як молоді птахи навчаться харчуватися самостійно, іхлучше відсадити від дорослих, щоб уникнути агресії з сторонипоследніх. Під час вигодовування молодих Одітел должниполучать тваринний білок - борошняних черв`яків, круто сваренноекуріное яйце, сир і т. Д. Крім того, бажано давати свіжі качани кукурудзи, горох в стручках, насіння сорнихі культурних рослин різного ступеня зрілості, фруктиі овочі. У звичайний же час, т. Е. Поза періодом розмноження, малих желтохохлих какаду годують так само, як і інших представітелейсемейства какаду.

Какадумолуккскій або краснохохлий какаду / Cacatua moluccensis (Plyctolophus moluccensis)

Для утримання цих великих папуг необхідні цельнометалліческіеконструкціі, затягнуті міцної сіткою з товстої (діаметром3-4 мм) дроту, наче птахи можуть розібрати свою клеткуі вийти в кімнату. Тут вони здатні накоїти немалобед, особливо під час відсутності людей. володіючи

Распространенв південній частині Молуккських островів, зокрема наострове Серам, Амбон і Сапаруа. Підвидів НЕ образует.Размер дорослих птахів 50-52 см. Забарвлення опереніябелая, на голові, шиї, грудей і череві з блідо-розовимоттенком. Величина хохла до 17 см. Зовнішні егоперья-білі, внутрішні - червоно-помаранчеві. Глазачерние або темно-коричневі, повіки білі. Лапи темно-сірі, дзьоб чорно-сірий.
Молуккскійкакаду - один з найкрасивіших представників подсемействакакаду. Птахи, придбані молодими, швидко прівикаютк людині, стають дуже ручними і ласковимі.Способность до розмови, як і у всіх птахів етогоподсемейства, досить скромна, зазвичай не більше 10слов.

Какадумолуккскій або краснохохлий какаду

Сільнимклювом, Молуккських какаду псують меблі, без праці перекусиваютелектропровода і т. П. Відомі випадки загибелі цих птахів, які отримали удар електричним струмом. Длязадоволення потреби гризти цим папугам рекомендуетсярегулярно давати свіжі гілки дерев. Причому толщінаетіх гілок повинна бути різною (5-6 мм в діаметрі, і15-25 мм) - птиці із задоволенням перекушують тонкі гілочки, а над більш товстими іноді працюють кілька годин абонавіть днів, періодично повертаючись до цього заняття. Прицьому у них відбувається природне сточування дзьоба, чтонемаловажно для нормального фізичного стану птіциі сама вона, займаючись таким «цікавою справою», большедвігается і урізноманітнює свій «дозвілля. Крім того, в свежейкоре гілок містяться різні мікроелементи і вітаміни.Часто спостерігається, що какаду, як і багато інших відипопугаев, взявши шматок гілки в лапу, насамперед счіщаютс неї кору, довго тримають її в дзьобі, перетирають і ізмочалівают, як би вичавлюючи з неї всі соки, і лише потім бросают.Прі подібній процедурі якась частина які в коревеществ неодмінно потрапляє в організм птиці і засвоюється.

Какадусоломонов / Cacatua ducorpsii (Plyctolophus ducrops)

Поширена Соломонових островах, підвидів не утворює. Размервзрослих птахів 31-32 см. Підлога птахів можна определітьпо кольором веселкової оболонки очей. У самця вона чорна, у самки - червоно-коричнева, у молодих птахів - темно-корічневая.Соломонскій какаду відноситься до добре дрессіруемимвідам папуг. Він здатний наслідувати человеческойречі, мелодіям і голосам тварин. За забарвленням етотмелкій вид какаду весь білого кольору, лише на внутреннейстороне крил і хвоста помітний блідий лімоннийоттенок. Чубчик невеликий круглий, білого цвета.Окологлазние кільця блакитно-білі, широкі. Клювсветло-сірий. У молодих птахів хохол і дзьоб меньшіхразмеров, ніж у дорослих.

Какадусоломонов

Обітаетв високостовбурних тропічних лісах з добре развітимгустим підліском. Їжа, як і у більшості інших відовкакаду, складається з плодів і насіння різних рослин, а також з дрібних комах. У неволі Соломонові какадудержат рідко зважаючи на нечисленність популяції.
Кормятету птицю всіма видами зернових кормів, причому частина іхнадо давати в розмоченому або пророслому вигляді, горіхами, овочами, фруктами і т. П. З кормів тваринного проісхожденіянадо періодично згодовувати круто зварене куріноеяйцо- свіжий сир і дрібних комах. Цей вид какадуіногда розмножується в неволі. Для цього птахам требуетсяотдельное приміщення (краще вуличний вольєр) площею 6-8м2. Як гніздів`я використовують шматок деревного стволас дуплом. Діаметр внутрішньої частини близько 30 см, висотаот 0,5 м до 1 м. Вхідний отвір 10 см, але птиці обичносамі збільшують його до необхідних розмірів. У качествеподстілкі вони ж і нагризают з внутрішніх стінок дуплащепкі і шматки деревини, які іноді ще й подрібнюють.

Вкладці 1-3 яйця, на яких батьки сидять по черзі: в денні години в основному самець, а вночі самка. Птенцивилупляются через 25 днів, а після 2 місяців покідаютдупло. Від дорослих птахів вони відрізняються світлим цветомклюва і лап. За придбанні ними самостійності іхследует відсадити від батьків.
Під час вигодовування молодих до основного корму рекомендуетсядобавлять напівдостиглі колосся злаків, качани кукурудзи, стручки гороху і т. П., А також борошняних черв`яків.
Соломонскійкакаду дуже любить купатися, але вважає за краще робити етопод струменями теплого душу або дощу з рідкісними краплями, намокая при цьому до такої міри, що втрачає способностьк польоту. При дбайливому догляді і правильному кормленііжівет вдомашніх умовах по кілька десятків років.
Підготовка до розмноження схожа з такою у рожевого какаду.Только розміри гніздового будиночка інші: 70x70x100 (висота) см.
Молуккській какаду більше, ніж інші види, схильний до авітамінозам.Связано це з особливостями його харчування в неволі. Птіципредпочітают варену картоплю, каші, різні зерновиесмесі, але неохоче їдять пророщені насіння, зелень, овощі.Поетому доводиться вдаватися до різних вітамінним добавкам.В період розмноження значно збільшують норму фруктів, овочів і горіхів. З м`яких кормів птахам дають круто сваренноеяйцо і білий хліб, розмочений у молоке- в надлишку - мінеральниеподкормкі (деревне вугілля, черепашник, м`який вапняк).

Какадуносатий / Cacatua tenuirostris

Длінапопугая 40 см, хвіст 12 см, вага близько 500-600 г.Опереніе біле. На відміну від інших какаду, длінаклюва у нього перевищує висоту. На горлі і зобі естькрасние плями. Безпері зона навколо очей сірувато-голубая.На лобі є поперечна червона смуга, такого жецвета область очей і вуздечка. Самець і самка маютьоднакову забарвлення, але у самця дзьоб довший.Поширений на південному сході Австралії. Попугаіжівут в лісах, чагарниках Малгося, на луках, а такожв містах, садах, парках, але завжди близько води.Вне періоду розмноження тримаються великими зграями (100-2000 особин). Ночують біля води.

Какадуносатий

Рано вранці літають на водопій. У жарку пору доби отдихаютв кроні дерев. Харчуються насінням, плодами, горіхами, корінцями, зерном, нирками, квітами, цибулинами, ягодами, комахами та їх личинками. На годівлю літають большімістаямі. Годуються переважно, на землі, використовуючи свойклюв як плуга. Під час годівлі на відкритих площадях1-2 птиці виконують роль вартою, які при опасностівзлетают в повітря з гучним вереском. Завдають шкоди зерновимкультурам (соняшник, рис, просо, пшениця).

Гнездостроят в дуплі евкаліптів, які ростуть близько води.Гнездо вистилають деревної потертю. В одному і тому ж дуплепопугаі можуть гніздитися кілька років. Іноді для гнездаіспользуют нори, які птиці виривають самі в мягкойгрязі. Самка відкладає 2-4 білих яйця, які насіжіваюті самець, і самка. Інкубаційний період 25-29 днів. Птенциоперяются у віці 55-57 днів. Тривалість жізніносатих какаду більше 70 років.

Какадуочковий / Cacatua ophthalmica

Поширена островах архіпелагу Бісмарка, зокрема наострове Нова Ірландія. Очковий какаду - птах крупнихразмеров. Дорослі особини досягають 43-45 см. Окрасоперенія білий, хохол широкий, зовнішні пір`я егобелого кольору, внутрішні - жовтого. Очі у самцакорічневие, у самки - червоно-коричневі. Окологлазниекольца, позбавлені пір`я, голі, сіро-блакитного кольору, схожі на окуляри, що і послужило для назви віда.Клюв і лапи чорно-сірі.

Какадуочковий
Вклетках цього папугу тримають досить рідко, так як егосложно годувати - йому необхідна тваринна їжа, т. Е. Комахи (інші корми - як для інших какаду).

Размножаетсяв неволі дуже рідко. У кладці 1-2 яйця, термін інкубаціі30 днів. Молоді виходять з гнізда у віці близько 4месяцев. Від дорослих птахів вони відрізняються меншими размераміі світлим забарвленням дзьоба, який темніє після первойлінькі. Статевозрілими очкові какаду стають на 4-Мгод.


Какадутонкоклювий, або західна носата Кореллі / Cacatua pastinator

Размерпопугая - 40 см. Вага близько 600 грам. Оперення белое.Уздечка і підстава пір`я голови, потилиці, грудей спини - оранжево-рожеві. Область вух і перьянад очима з невеликим темно-жовтим нальотом. Подкрильяі подхвостье з жовтуватим нальотом. Чубчик короткій.Клюв вузький сірого кольору. Райдужка - темно корічневая.Лапкі сірі. Самка зовні дуже схожа з самцем, але райдужка у ній трохи світліше.
Поширений на південному заході Австралії. Встречаєтсяу відкритих лісистих місцевостях, в мангрових заростях, оброблюваних місцевостях з невеликим колічествомдеревьев. Іноді можна побачити в містах, паркахі садах. Ночують великими зграями на деревах, растущіхоколо води. Жарка пора доби проводять у кронедеревьев. Поїдають насіння трав, нирки, плоди, горіхи, коріння, комах і їх личинки, зерно (рис, пшоно).

Какадутонкоклювий

Гнездятсяв порожнистих деревах на висоті 3-10 м, іноді в кустарнікеілі термітнику. Самка відкладає 2-3 яйця. Термін інкубаціізавісіт від кліматичних умов і залишає 21-25 дней.Яйца висиджують обоє батьків. Пташенята вилітають з гнездав 45-55 днів, але ще близько 4 тижнів їх годують родітелі.В рік буває 1-2 кладки.

Філіппінскійкакаду / Cacatua haematuropygia

Длінапопугая 32 см, хвоста 11,5 см. Забарвлення опереніябелая. Дзьоб у нього високий, більше довжини. Щоки блідо-розовие.Хохол всередині червонувато-жовтого кольору, зверху белий.Ніжняя сторона крил і рульові пера мають желтоватийоттенок. Нижні пір`я, що криють хвоста світло красние.Самец відрізняється від самки кольором райдужної оболонки, у негоона від темно-коричневого до чорного, а у самки откроваво-червоного до коричневого.Населяє Філіппінські острови і острів Палаван.Населяют лісу, окраїни лісу, галявини, гори, окультуреннийландшафт, низовини, прибережні мангрові зарості, до висоти 1100 м над рівнем моря. Тримаються мелкімістаямі (4-12 особин). Ночують в мангрових заросляхілі на кокосових пальмах.

Какадуфіліппінскій

Періодично кочують. Харчуються квітами, плодами (мангровоедерево, гуава, дикі банани), зерном (молода кукурудза, рис), насінням. Гніздяться в дуплах дерев-гігантів, на висоті 30-40 м. Самка відкладає яйця з трёхдневнимінтервалом. У кладці 2-3 яйця. Яйця висиджують обидва родітеля.Висіжіваніе починається з другого яйця і триває 24-28дней. У віці 60 днів пташенята вилітають з гнізда.

У домашніх умовах ці папуги можуть жити довго, але непредставляє великого інтересу для любителів природи, тому що не володіють здібностями до воспроізведеніюслов. Тривалість життя понад 50 років.

Поділитися в соц мережах:
Схожі
» » Какадугоффіна / cacatua goffiniana