animalukr.ru

Снігур / pyrrhula pyrrhula

Відео: Снігур звичайний 2 Pyrrhula pyrrhula

Снегірь- одна з широко відомих і помітних птахів лесовнашей країни, величиною значно крупніше горобця: важить 32-34 г. Забарвлення оперення самця досить красіва.Верх голови, крила і хвіст чорні. Задня частьшеі і спина світло-сірі. Надхвістя і подхвостьечісто-білі.Нижня частина тіла киноварно-червона. У самки краснийцвет заміщений буро-сірим. Поширений снегірьпо всій смузі хвойних лісів тайгового типу Европиі Азії, від Атлантичного океану, до Тихого. Назім значна частина птахів відкочовує на південь, виходячи далеко за межі гніздової області - добассейна Амура, Забайкалля, Середньої Азії, Кримаі Північної Африки.

Снігур

Відео: Кравісвая птах Снігур. Снігурі летять. bullfinch

Під час кочівель часто з`являється в садах і парках сіли міст. Зворотний рух снігурів на північ проісходітв березні і квітні. Незабаром після прильоту пари пріступаютк будівництві гнізд. На півдні ареалу це спостерігається в концеапреля, на півночі - значно пізніше. Гніздо чашеобразной, кілька уплощенной форми, розташовується, як правило, на горизонтальних гілках їли, далеко від головного стволана висоті 2-5 м. У кладці 4-7 світло-блакитних яєць стемнимі цяточками. З`являються вони на європейській частіареала в травні - першій половині червня. Насиджує самка, самець зрідка її змінює і підгодовує. Насіжіваніедлітся 13-15 днів. Пташенята перебувають у гнізді 15-16 дней.Викармлівают їх обоє батьків. Вилетіли з гнізда птенцоввзрослие продовжують деякий час підгодовувати з зоба.В літо буває дві кладки. Линька у снігурів начінаетсяв кінці липня - початку серпня і закінчується прімернок середині вересня. До цього часу молоді самці полностьюпріобретают яскраве вбрання дорослих птахів. Після окончаніялінькі снігурі або тримаються сім`ями, або збираються внебольшом зграйки, які зберігаються протягом усього зіми.Осенніе пересування птахів на південь починаються в октябре.В початку зими снігурі в масі з`являються в центральнихобластях. В цей час їх яскраво-червоні фігури на тлі яскраво-білого, тільки що снігу особливо добре оживляють пейзаж.Постепенно вся маса снігурів відкочовує далі на південь, і в другу половину зими вони тут не бувають видно. Сновапоявляются лише перед навесні при зворотному продвіженіік місць гніздування. Частина снігурів залишається зимувати у Північній частинах ареалу. Однак в багатосніжні і морозниезіми птиці тут нерідко гинуть. Харчуються снігурі преімущественнорастітельной їжею - насінням різних хвойних іліственнихдеревьев, їх нирками, втечами, молодим листям і цветамі.Птенцов вигодовують в основному також рослинними кормамі.Насекомие з`їдаються лише випадково. Снігур часто содержітсяв клітинах як красива співочий птах.

Відео: Снігур | Снігур | Pyrrhula pyrrhula | Eurasian bullfinch

Поділитися в соц мережах:
Схожі
» » Снігур / pyrrhula pyrrhula