animalukr.ru

Поморніксредній / stercorarius pomarinus

Каки інші його найближчі родичі великий поморник, по зовнішності схожий на власне чайок. Від последніхотлічается темно-бурим забарвленням, відсутністю резкогосезонного диморфизма і клиноподібним хвостом, в которомсредняя пара рульових хоча і слабо, але видається закралася хвоста. Серед інших поморників це самий крупнийвід, з довжиною крила від 38 до 42 см. Живе большойпоморнік на островах і океанічних узбережжях у Північній частині Атлантичного океану, в південних частяхІндійского і Тихого океанів, а також в Антарктіке.В Росії спостерігався в якості залітної птиці наМурманском узбережжі. У внегнездовое час він шірококочует в океанах, далеко виходячи за межі гнездовойобласті.

Поморнікбольшой

Гніздиться цей птах колоніями, рідше окремими парамі.Гнездо зазвичай у вигляді невеликого поглиблення в грунті средісухой трави. У птахів Північної Атлантики яйця откладиваютсяв наприкінці травня - початку червня. У кладці 2, рідше 1 яйце пестройокраскі. Насиживают обидва члени пари протягом 28-30 днів, починаючи, мабуть, після відкладання першого яйця. У гнездептенци залишаються приблизно 6-7 днів. При руйнуванні первойкладкі буває додаткова. Великий поморник в основномжівотноядная птах. Для нього, як і для інших видів поморників, характерний паразитичний спосіб харчування: віднімання видобутку інших морських птахів. Поряд з цим він добуває їжу власними коштами. Значне місце в пітанііопісиваемого виду займає риба, переважно отнімаемаяу чайок, крячків і олуш. В деякій кількості поедаютсябеспозвоночние. Годується він також яйцями, пташенятами і взрослиміособямі морських птахів, дрібними ссавцями, разниміотбросамі, зокрема від кутового промислу.

Поморнікдліннохвостий/ Stercorarius loncicaudis

Дліннохвостийпоморнік найдрібніший з поморників, величиною прімернос домашнього голуба. Вага його становить 260-390 р.по забарвленні в загальному подібний зі світлою формою предидущеговіда, але з більш темною шапочкою кавово-черногоцвета. Легко відрізнити від всіх інших поморників поочень довгим середнім рульовим, які довший остальнихперьев хвоста майже на чверть метра. При плаваніісвой довгий хвіст птах піднімає вгору, що прідаетей своєрідний вид. За звичкам схожий з другіміпоморнікамі, але, на відміну від них, нерідко "трясеться"в повітрі, як боривітер. Поширений дліннохвостийпоморнік на арктичних островах і в тундрах восточногоі

Поморнікдліннохвостий

західного півкуль. Місцями заходить в лесотундру. Перелітний птах. Зимує в Середземномор`ї, в районі Японії, Чилі, Перу і Аргентини, переважно у відкритих частинах океана.Прілетают поморники із зимівель на місця гніздування в весеннеевремя - в кінці травня або червні. Незабаром можна спостерігати іххарактерние гри в повітрі, супроводжувані поривістиміброскамі або блискавичним польотом, а також разнообразнимікрікамі, найчастіше подібними з собачим тявканьем. Черезнекоторое час птаха приступають до гнездостроенію. Гнездятсяотдельнимі парами, на значній відстані один від одного, і лише місцями - колоніями. Гнізда роблять на сухойпочве у вигляді ямки без всякої вистилання. У міру насі-жіваніяв гнізді з`являється вистилання з лишайників. У зависимостиот географічного положення місцевості відкладання яіцпроісходіт в різні числа червня і в першій половині іюля.В кладці 2, іноді 1 або 3 яйця оливкового або зеленувато-бурогоцвета з рідкісними темно-бурими плямами, преімущественнона тупому кінці. Розміри яєць: 50-60 X х37-42 мм. Насіжіваніеначінается після відкладання першого яйця, тому пташенята виводку бувають різновіковими. Насиживают обидва родітеляв протягом 23 днів. Вільна від насиджування птах сторожітгнездо, сидячи десь поблизу від нього на горбі ілікочке. Старі птахи активно захищають кладку і птенцов.Птенци вилуплюються в різних числах липня і досить бистрорастут. У тритижневому віці вони повністю оперяються, але ще задовго до цього вибираються з гнізда. У августемолодие піднімаються на крило, і якщо харчові запаси вместності вичерпалися, то вже в кінці серпня поморники улетают.Лінька, як і у інших поморників, протікає в основномна зимівниках. Їжа довгохвостого поморника вельми різноманітна: дрібна риба, гризуни, дрібні птахи і пташенята, Комахина їх личинки, ракоподібні, молюски, черви, ягоди і отброси.Весной найбільше значення мають ягоди водяники, брусниці, мучниці, в гніздовий період - гризуни (лемінги, полівки ) і навіть ласки. У бідні гризунами роки поморники кормятсяпреімущественно дрібними птахами - лапландськими подорожника, куликами, їх пташенятами і яйцями. Восени перед відльотом большойудельний вага в харчуванні займають ягоди. Описуваний відменьше інших поморників користується їжею, відібраної у другіхптіц, отже, більше залежить від видобутку, пойманнойсамім. Особливо значна ця залежність від мишевіднихгризунов, і в першу чергу від лемінгів. У роки, бедниелеммінгамі, чисельність птахів різко скорочується, і гнездв такі роки не спостерігається. Навпаки, попри велику кількість леммінговчісло поморників різко зростає і всі вони зазвичай участвуютв розмноженні. Про потребу поморника в їжі можна судітьпо такого прикладу: один птах з`їдає по 3-4 леммінгав день.

Відео: Kleinste Jager - Long-tailed Skua (Stercorarius longicaudus), Westkapelle (NL), 03-09-2016

Поморніккороткохвостий/ Stercorarius parasiticus

Короткохвостийпоморнік кілька дрібніше середнього і крупніше дліннохвостого.Велічіной він приблизно з ворону, важить 380-630 г.Как і у середнього поморника, зустрічаються особини сосветлой забарвленням оперення і з темної. Світлі особис спинний боку темно-бурі, з черевної білі, шапочка коричнево-чорна. Темні особини мають більш менш однотонну буру розмальовку, більш темнуюна голові. Поширений в Арктичної і Субарктіческойзонах північної півкулі, на південь спускається местамінесколько далі, ніж довгохвостий поморник. Перелітний птах.Зимує переважно в прибережних морях южногополушарія: у західних берегів Африки, від Флорідиі Каліфорнії до Аргентини в

Поморніккороткохвостий

Відео: Pomarine skua / Stercorarius pomarinus (Siemianowka, Podlasie, September 2014 року)

Америці, у південно-східних берегів Австралії, у Новій Зеландії, в Перській затоці і біля узбережжя Пакистану. Зрідка встречаетсявнутрі материків. За способом життя і звичками має многосходного з іншими Поморянах.

Поморніксредній / Stercorarius pomarinus

Среднійпоморнік за розмірами менше великого поморника, але більші за інших видів. Важить 560-950 р Окраскаілі одноманітна темно-бура, або двокольорове: верхтемно-бурий з більш темною шапочкою, низ беловатий.Хвост з подовженою і своєрідно перекрученою среднейпарой рульових. На польоті помітні білі дзеркальця, утворені підставами першорядних махових. Распространенв арктичній тундрі і по островах Північного Ледовітогоокеана в Європі, Азії та Північній Америці.

Відео: Pomarine Skua • Stercorario mezzano • Stercorarius pomarinus

Поморніксредній

Перелітний птах.Під час міграцій рухається головним чином уздовж океаніческіхпобережій, спускаючись на південь до Японії і Каліфорнії на Тихому океані, до Центральної Америки і Африки на Атлантичному. Гнездітсясредній поморник в тундрі, поблизу морських узбереж ілівнутренніх водойм. Гніздо звичайно міститься на купину є невелике заглиблення в грунті з вистілкойіз лишайників, сухої трави, листя верби. Іноді яйця откладиваютсяпросто на грунт. У кладці звичайно 2 яйця бурого цветас темними плямами і плямами, що відкладаються в разнихчіслах червня. Яйця відкладаються з проміжком в 48 часов.Насіжівают самець і самка протягом трохи менше місяця, починаючи з відкладання першого яйця. При наближенні до гнездуврага дуже завзято нападають на нього і проганяють. Пуховиептенци спостерігалися в липні, льотні - в серпні. Молодиеочень скоро починають вести самостійне життя. Естьнаблюденія, що в роки низької чисельності лемінга етаптіца НЕ гніздиться. У вересні - жовтні відбувається отлет.Лінька починається в серпні зі зміни дрібного опереніяі закінчується в лютому - березні на зимівниках. Там жепроісходіт предбрачная линька в лютому - квітні. Среднійпоморнік харчується різноманітними тваринами - рибою, безхребетними, лемінгами, дрібними птахами і їх яйцями, різними отбросамі.Лемміігов він ковтає цілком, і у гнізд бувають запасидобитих звірків (до 10 і більше особин). Велике местов харчуванні цього виду займає їжа, віднімає у чайок, крячків та інших птахів. Середній поморник уважно следітза пролітають птахами і якщо помітить у них в дзьобі видобуток, то переслідує їх до тих пір, поки вони не випустять її ізклюва. Нерідко він встигає схопити викинуту чайкойрибку, перш ніж вона впаде в воду. Невелике значення харчування поморника має і рослинна їжа.

Відео: Stercorarius pomarinus - Middelste Jager Pomarine Jaeger

Поділитися в соц мережах:
Схожі
» » Поморніксредній / stercorarius pomarinus